Viaplay Premier League: Deze Nederlanders kan je bewonderen

Article
zondag, 27 februari 2022 om 11:00
viaplay met tekstf1648643997
Het is weer bijna tijd voor een nieuwe streamingdienst. Viaplay biedt je de mogelijkheid om van de Premier League te genieten en er zijn een hoop Nederlandse spelers die je kan herkennen!
Er wordt een hoop content aangeboden op Viaplay. Films en series maar er zullen natuurlijk ook een hoop sporten te zien zijn. Een van de parels waar je van kunt genieten op ViaPlay is natuurlijk het Engelse voetbal. Het hoogste niveau in Engels Voetbal, de Premier league, wordt door sommige gezien als de moeilijkste reguliere voetbalcompetitie. Later dit jaar kunnen we dan ook weer van deze wedstrijden genieten op Viaplay.
Zijn er nog spelers die het waard zijn om in de gaten te houden en waar je voor wilt juichen? Viaplay brengt misschien het Engels voetbal naar Nederland, maar ook de Hollandse glorie is te vinden in de Premier League. Om iedereen nog even op te frissen over deze pareltjes voordat ViaPlay beschikbaar is, zijn dit de Nederlandse mannen in het Engelse voetbal.

Steven Bergwijn

Op jonge leeftijd verruilde Steven Bergwijn zijn jeugdopleiding bij Ajax voor een plek bij Jong PSV. Op jonge leeftijd maakte hij al veel indruk en liet hij zien dat zijn wereld vol met mogelijkheden lag. Na een succesvolle start in het jeugdelftal verruilde de speler zijn plek voor een debuut in het eerste team van PSV. In januari 2020 verruilde hij het succesvolle PSV om een avontuur in Engeland aan te gaan bij de Club Tottenham Hotspurs. Na zijn debuut op 2 februari werd hij gezien als idool na het binnenschieten van het openingsdoelpunt. Bergwijn is een van de dragers van de club en speelt daar dan ook heerlijk voetbal.

Donny van de Beek

Donny van der beek begon zijn carrière als voetballer bij Jong Ajax. Na een vermeende strijd voor een basispositie kreeg de Nederlander het voor elkaar om te mogen debuteren in het eerste elftal van Ajax. Hoewel Donny van de Beek het prima deed in het eerste elftal komen er een aantal erge dingen op zijn pad. Zo is hij flink aangeslagen door het ongeluk van zijn boezemvriend Abdelhak Nouri en moet Donny van der Beek het hebben van een reserve plek en invalbeurten.
Wanneer Donny van der Beek in 2020 de overstap naar Manchester United maakt gebeurt er iets opvallends. De Nederlander speelt meer dan prima maar het team van Manchester zit vol met sterren en talenten. Hierdoor is er weinig ruimte om Van de Beek een kans te geven. Elke kans die hij krijgt benut hij en Van der Beek lijkt elke wedstrijd beter te worden, maar een basisplek ontgaat hem. Eerder dit jaar is hij verhuurd naar Everton. De club liet weten dat Van de Beek onmiddellijk een geweldige indruk maakte op het team. Dit is dan ook het perfecte moment om Van de Beek de speeltijd te zien krijgen die hij al zo lang verdient.

Virgil van Dijk

De beste verdediger ter wereld, Virgil van Dijk is een naam die in veel hoofden opduikt. De Nederlander verhoogt de lat dan ook met elke wedstrijd die hij speelt. Na een carrière in het Nederlands voetbal bij onder andere FC Groningen verruilde de Nederlandse verdediger ons land voor het schotse voetbal bij Celtic. De club had zo’n 3 miljoen euro voor hem over en na twee jaren vol succes won Virgil van Dijk beiden landstitels. In 2015 vertrok hij uit Schotland om zich te mengen met het Engelse voetbal. De club Southampton nam hem over voor zo’n 15,6 miljoen.
Na een succesvolle periode en het winnen van speler van het jaar namens Southampton en de fans vertrok Van Dijk in 2017 naar Liverpool. De club haalde de sterspeler binnen voor een monsterlijk bedrag van 84,5 miljoen euro. Hiermee kroonde Van Dijk zich niet alleen tot duurste verdediger ooit maar ook tot duurste Nederlandse speler ooit. Van Dijk is erg succesvol bij Liverpool en evenaarde daar onlangs het record voor meeste ongeslagen thuisduels in de Premier League. Met dit record behaalde Virgil van Dijk maar liefst 59 ongeslagen thuiswedstrijden achter elkaar, hij kon zijn record vieren met een doelpunt in de laatste minuut van dezelfde wedstrijd.
Zoals je ziet zijn er genoeg Nederlandse spelers om van te genieten in de Premier League, zijn er nog andere spelers die jullie in het vizier hebben of wedstrijden waar jullie niet op kunnen wachten? Laat het ons vooral weten in de reacties!

Populair Nieuws