Hamilton deelt sneer uit richting Verstappen: "Heel wat anders dan vorig jaar"

News
dinsdag, 05 juli 2022 om 10:30
m321202f1657008627
De Grand Prix van Groot-Brittannië zat dit jaar vol spannende gevechten. Na afloop kon Lewis Hamilton het niet laten om een sneer uit te delen aan Max Verstappen, na hun crash op Silverstone het jaar ervoor.
Vorig jaar stond Max Verstappen er goed voor in het kampioenschap, voordat de Grand Prix van Groot-Brittannië op de planning stond. Tijdens de race op Silverstone ging de Nederlander ook goed weg, totdat hij in de beroemde bocht Copse door Lewis Hamilton werd geraakt en op hoge snelheid in de barrière terecht kwam. Hamilton kreeg daar een tijdstraf van tien seconden voor en werd al schuldige gezien door de stewards.
De uitspraak van Hamilton na afloop van de Grand Prix van Groot-Brittannië was dan ook opmerkelijk. Tegenover Sky Sports vertelde hij namelijk over zijn gevecht met Charles Leclerc door dezelfde bocht.

Pech voor Verstappen

Tijdens de race op Silverstone dit jaar had Max Verstappen opnieuw pech. Na de herstart ging de Nederlander vol in de aanval op Carlos Sainz, die de druk niet aankon en na een paar rondes een fout maakte. Verstappen kon daardoor de leiding overnemen en leek aan de horizon te verdwijnen.
Twee rondes later reed de Red Bull Racing-coureur alleen erg traag over het asfalt. Hij had een stuk carbon fiber geraakt, waardoor hij grote schade aan de onderkant aan zijn auto had opgelopen. Verstappen kon de race nog wel afmaken en wist wonderbaarlijk de zevende plek in de wacht te slepen, terwijl concurrent Charles Leclerc slechts vierde werd.

Populair Nieuws