F1-team Viaplay wordt weer afgebrand op social media na GP Groot-Brittannië

News
maandag, 04 juli 2022 om 9:30
f1viaplayf1641918326
Viaplay is nog niet heel populair onder het Nederlandse publiek. Ook na de GP van Groot-Brittannië krijgt het F1-team van de streamingdienst weer veel kritiek op social media.
Sinds dit seizoen verzorgt Viaplay de coverage van de Formule 1 in Nederland, naast de streamingdienst F1 TV Pro van Formule 1-eigenaar Liberty Media zelf. Het Nederlandse publiek heeft het nieuwe team alleen nog niet bepaald zo omarmt als dat het geval was met onder andere Olav Mol en Robert Doornbos.
Het F1-team van Viaplay krijgt namelijk al sinds de voorbereiding veel kritiek. Velen hadden nog de hoop dat het simpelweg een kwestie van wennen was, met name voor de nieuwe commentatoren, maar er zit volgens veel klanten geen verbetering in. Op social media krijgt Viaplay er namelijk weer flink van langs na de GP van Groot-Brittannië.
De kritiek op Viaplay komt grotendeels weer op het bordje te liggen van de commentatoren, Nelson Valkenburg en Melroy Heemskerk, maar ook het team in de studio krijgt er van langs.

Chaotische race op Silverstone

Ondanks het kritiek op de coverage van de GP van Groot-Brittannië was er tijdens de race wel genoeg te beleven. Tijdens de start ging het eerst compleet mis, toen Alfa Romeo-coureur Zhou Guanyu op hoge snelheid ondersteboven de grindbak in vloog, om vervolgens over de bandenstapel te vliegen. De Chinese coureur kon gelukkig zonder erge verwondingen uit de auto kruipen, wat weer aantoont hoeveel stappen er zijn gezet op het gebied van veiligheid in de Formule 1.
Bij de herstart ging Max Verstappen vol in de aanval op Carlos Sainz, die uiteindelijk onder de druk bezwijkte een fout maakte. De Nederlander kon alleen niet lang aan kop blijven, want hij reed over een stuk carbon fiber heen, waardoor hij de hele race lang met veel schade moest rijden.
Na een late safety car volgde een enorm spannende race, waarbij vijf coureurs op een gegeven moment om een plekje op het podium vochten. Uiteindelijk was het Carlos Sainz die zijn allereerste F1 Grand Prix won, gevolgd door Sergio Perez en Lewis Hamilton. Max Verstappen werd uiteindelijk zevende en Charles Leclerc slechts vierde, dankzij een dramatische strategie van Ferrari, waardoor de Nederlander maar zes punten heeft verloren ten opzichte van zijn grootste concurrent.

Populair Nieuws