Viaplay gaat nog meer sport streamen

News
woensdag, 21 september 2022 om 16:00
viaplay logo no tekstf1643883108
Sport is een belangrijk onderdeel van het aanbod van Viaplay. De dienst is voornamelijk bekend om de Formule 1, maar zendt ook voetbal, darts en MMA uit. In die laatste sport heeft Viaplay er weer wat uitzendrechten bij.
Evenementen van de Nederlandse MMA-organisatie Levels Fight League (LFL) worden binnenkort uitgezonden via Viaplay. Vanaf zondag 2 oktober kun je jaarlijks zes evenementen van de LFL via Viaplay volgen. Het gaat om een langdurige samenwerking, dus dit zal ook nog een aantal jaren blijven gelden.
Deze uitzendingen zullen in tien landen worden uitgezonden. Naast Nederland zullen LFL MMA-gevechten in Scandinavië, Polen en de Baltische staten te zien zijn. LFL ziet er naar uit om MMA-contend door heel Europa uit te zenden.

LFL niet de eerste MMA bij Viaplay

Er is al meer MMA te zien bij Viaplay. Naast LFL zijn bijvoorbeeld ook de Invicta Fighting Championships te zien bij de streamingdienst. Ook het kickboxen en MMA van Enfusion zijn bij Viaplay te streamen.
Overigens maakt Viaplay zich ondanks het grote aanbod niet direct geliefd bij sportliefhebbers. Zowel bij de Formule 1 als de Premier League hebben kijkers vaak klachten over de kwaliteit van het beeld of het commentaar. Ook bij iets kleinere sporten zijn er vaak klachten.
Lange tijd werd er niet of nauwelijks gehoor gegeven aan die klachten. Maar na bemoeienis van de consumentenbond heeft Viaplay het één en ander beloofd rondom compensatie voor slechte streams. Er zijn desondanks nog steeds vaak klachten.