Tip van de dag: koop nu alvast je Kerst en Sinterklaas cadeaus!

News
woensdag, 21 september 2022 om 17:00
pexels porapak apichodilok 360624 1f1620731607
De pepernoten liggen al in de supermarkt, maar velen denken nog lang niet aan de feestdagen. Toch is het nu alvast verstandig om je Kerst en Sinterklaas cadeaus in huis te halen!
Vaak is het stressen wanneer het weer tijd is om cadeaus in te kopen voor de feestdagen. Bij veel mensen gaan de alarmbellen namelijk pas af vlak voor de grote dag - of dat nu Pakjesavond is of Kerstavond. Het is dan ook altijd een goed advies om niet te laten te beginnen met inkopen, maar dit jaar kan je niet vroeg genoeg beginnen!
Het zal namelijk niemand ontgaan zijn dat de prijzen van allerlei producten de lucht in zijn geschoten. De inflatie stijgt namelijk als een gek, de euro staat enorm laag ten opzichte van de dollar, de energieprijzen zijn geëxplodeerd en ook de vervoerskosten zijn enorm gestegen.
Wanneer je dus wacht met het inkopen van je cadeaus, dan is de kans zeer aanwezig dat je over een paar maanden veel meer kwijt bent voor alle inkopen. Je kan dus beter vroeg beginnen, zodat het nog enigszins meevalt met alle prijsstijgingen. Voor sommige producten ben je al te laat, want bijvoorbeeld de PlayStation 5 en de Meta Quest 2 VR-bril zijn al flink in prijs verhoogd.

Worden cadeaus nu nog duurder?

Het is sinds deze week helemaal verstandig om vroegtijdig je inkopen voor Kerst en Sinterklaas te doen. Veel van de stijgende prijzen komen namelijk door de oorlog in Oekraïne. Het land vecht de laatste tijd hard terug tegen de Russen, waardoor Vladimir Poetin in een lastig parket terecht is gekomen.
De president van Rusland heeft daarom nu besloten om maar liefst 300.000 reservisten te mobiliseren. De wereldwijde economie is daar meteen door beïnvloed, want na de toespraak van Poetin zijn de prijzen voor gas, olie en tarwe alweer omhoog geschoten. Koop dus snel je cadeaus, voordat ook andere producten getroffen worden door de oorlog.

Populair Nieuws