Trailer nieuw seizoen Batman-prequel Pennyworth onthuld

News
donderdag, 12 november 2020 om 12:45
pennyworthf1605180287
Het zijn koude, donkere dagen waarin we met z’n allen vooral thuis moeten blijven om een virus te bestrijden. Maar gelukkig is er ondanks dit ook veel moois om naar uit te kijken, en ditmaal op het gebied van cinematografie. De trailer van het tweede seizoen van de Batman-prequel Pennyworth is namelijk nu te zien en ziet er veelbelovend uit.

Het succesvolle eerste seizoen krijgt een vervolg

De eerste aflevering van het tweede seizoen van Pennyworth is te zien op zondag 13 december. Begin deze maand werd bekend dat er een tweede seizoen van de serie komt en nu krijgen we een kleine twee weken later al de eerste beelden te zien. De serie komt oorspronkelijk uit op de Amerikaanse kabeltelevisie op de zender Epix. Maar niet getreurd, want de serie in hier gewoon te zien via Amazon Prime Video.

De hulp van de familie Wayne

De serie gaat over Alfred Pennyworth, hij is het hulpje van de superheld Batman en de serie speelt zich dan ook af in hetzelfde universum. Een spannende, meeslepende serie, maar dan zonder een hoog superhelden gehalte. Het verhaal speelt zich af in de jaren ’50 en ’60 van de vorige eeuw in de Engelse hoofdstad Londen. Pennyworth is een oud-soldaat die in contact komt met Thomas Wayne (de vader van Bruce Wayne/Batman). Uiteindelijk gaat Alfred samenwerken met Thomas Wayne en probeert hij een nieuw doel in z’n leven te vinden.

Alfred Pennyworth mocht al vaker zijn opwachting maken

Het karakter Alfred Pennyworth loopt stiekem toch al een tijdje mee. In de zestiende Batman comic, die medio 1943 verscheen werd Alfred Pennyworth voor het eerst geïntroduceerd. Pennyworth was daarnaast al te zien in de allereerste Batman film uit 1943. Daarna kwam Alfred nog terug in vele Batman films waaronder Batman Returns, Batman Forever, Batman & Robin, Batman Begins, The Dark Knight, The Dark Knight Rises, Batman v Superman, maar ook recent in de film Joker kwam Pennyworth kort voorbij.
In de eerdere films hadden respectievelijk Eric Wilton, Alan Napier, Michael Gough, Michael Caine, Jeremy Irons, Ralph Fiennes en Douglas Hodge de eer om Pennyworth te spelen. In de serie is de eer aan Jack Bannon.

Populair Nieuws