Vettel rijdt in Mexico rond met Red Bull-helm als eerbetoon

News
vrijdag, 28 oktober 2022 om 9:30
sebastian vettelf1659003446
Sebastian Vettel zal tijdens de GP van Mexico met een speciale helm gaan rijden. De coureur van Aston Martin gaat een Red Bull-helm dragen als eerbetoon aan de overleden Dietrich Mateschitz.
https://admin.xgn.nl/admin/entries/articles/6784861?site=xgnnl&draftId=26944&fresh=1#Afgelopen weekend had een groot feest moeten zijn voor Red Bull Racing met het behalen van de constructeurstitel. Er hing alleen een donkere wolk boven het weekend door het overlijden van Dietrich Mateschitz, de oprichter van het bedrijf Red Bull. Mateschitz was er bovendien voor verantwoordelijk dat Red Bull een grote naam werd in de racewereld, door het overnemen van twee teams - tegenwoordig bekend als Red Bull Racing en AlphaTauri.
Dankzij ‘Didi’, het koosnaampje van Mateschitz, hebben veel huidige F1-coureurs hun intrede kunnen maken in de sport. Van de twintig coureurs op het veld zijn maar liefst acht coureurs hun carrière begonnen bij Red Bull of rijden ze momenteel voor de teams.
Degene die zorgde voor de absolute doorbraak van Red Bull Racing en die zijn grootste successen met het team heeft behaald is natuurlijk Sebastian Vettel. Om Mateschitz te eren heeft de viervoudig wereldkampioen besloten om dit weekend rond te rijden met een speciale helm. Via Twitter heeft Aston Martin aangekondigd dat Vettel een Red Bull-helm draagt tijdens de GP van Mexico met daarop de woorden ‘Danke Didi’.

Wolff niet treurig om Red Bull-overwinning

De overwinning van Max Verstappen tijdens de GP van de Verenigde Staten werd ook opgedragen aan Mateschitz. Toto Wolff was achteraf ook niet rouwig om het feit dat Red Bull Racing de race wist te winnen, ondanks dat het even erop leek dat Lewis Hamilton eindelijk weer kans maakte op een overwinning.
Volgens de teambaas van Mercedes was het ‘juist goed dat Red Bull de race heeft gewonnen’. Wolff denkt daarbij terug aan de GP van Monaco 2019, toen Mercedes er alles aan deed om die Grand Prix te winnen, nadat adviseur en voormalig racelegende Niki Lauda in aanloop naar het raceweekend overleed.

Populair Nieuws