House of the Dragon seizoen 2 wordt meer als Game of Thrones

News
vrijdag, 28 oktober 2022 om 10:00
2021 05 06 house of the dragon targaryenf1661985075
Van een sequel- of prequel-serie verwacht je waarschijnlijk dat hij lijkt op het bestaande verhaal. Maar hoewel House of the Dragon zonder enige twijfel past bij Game of Thrones, merken sommige kijkers toch dat de serie wat trager is dan zijn oudere broer. Dat gaat in seizoen 2 veranderen, volgens de showrunner.
Het tempo zal in seizoen 2 van House of the Dragon hoger liggen en er zal ook meer spektakel zijn. Dat laat showrunner Ryan Condal weten aan The Times of London (via Deadline). Hij vertelt dat het eerste seizoen bewust wat traag is gemaakt, omdat kijkers de complexiteiten van de personages moesten begrijpen voordat ze in een oorlog worden gegooid.
Seizoen 2 van House of the Dragon zal dezelfde “ritmes” hebben die men verwachtte van het midden van Game of Thrones, vertelt Condal. Maar dat zal verdiend zijn door de aanpak van seizoen één. “Kijkers zullen tragedies voelen omdat wij daarvoor hebben gewerkt,” zegt Condal.
Verder belooft Condal ook dat er meer luchtige momenten zullen zijn in de toekomst van de serie. Er zullen “natuurlijke paden naar luchtige momenten” worden gezocht. Hoewel de serie het zonder geliefde humoristische Game of Thrones castleden als Peter Dinklage (Tyrion Lannister) moet doen, heeft House of the Dragon zelf ook geen grappige cast: Condal geeft aan erg te kunnen genieten van Matt Smith (Daemon Targaryen).

Wanneer verschijnt House of the Dragon seizoen 2?

Soms blijven series een poosje weg tussen de seizoenen door. Maar House of the Dragon begint al vroeg in 2023 met filmen. Mogelijk komt seizoen 2 dus datzelfde jaar nog uit, maar anders zal het waarschijnlijk evengoed geen twee volle jaren wachttijd opleveren.