Update - Kan de GP van Mexico gratis gekeken worden met Viaplay?!

News
donderdag, 27 oktober 2022 om 17:30
max verstappen zandvoort 2021f1661930527
Viaplay beloofde aan het begin van het F1 2022 seizoen dat er elk jaar zes races gratis te kijken zouden zijn voor mensen zonder een abonnement. Hoewel de dienst die belofte al verbroken heeft, is nu de vraag of de GP van Mexico en de overige twee races gratis te zien zullen zijn.

Update – GP van Mexico niet gratis te zien, Viaplay verbreekt belofte

Viaplay Group heeft aan diverse media zoals het AD aangegeven heeft dat er elk seizoen zes races gratis te zien zouden zijn. Hierbij zou de Dutch GP in Zandvoort zitten als de free-to-air uitzending, omdat dit volgens de Mediawet moest. Deze race was ook gratis te kijken bij de NOS op NPO1. Alleen naast deze race heeft Viaplay geen enkele Grand Prix gratis aangeboden. Met nog slechts drie races op de planning (de GP van Mexico, Brazilië en Abu Dhabi) heeft de streamingdienst haar belofte al verbroken, maar de schade zou nog beperkt kunnen worden door de rest wel gratis te maken.
Voor de GP van Mexico is er in ieder geval slecht nieuws. Deze race zal niet gratis te kijken zijn, maar als vanouds achter een betaalmuur zitten bij Viaplay. Zoals het hele seizoen moeten mensen zonder een Viaplay (of F1TV Pro) abonnement het doen met voor- en nabeschouwingen bij Ziggo of een samenvatting bij NOS na de race.

Ook andere belofte verbroken door Viaplay

Viaplay verbreekt niet alleen haar belofte als het aankomt op de gratis races. In een interview met formule 1 website GPblog meldde Viaplay nog voordat het in Nederland geïntroduceerd werd het volgende:
Er zou tijdens de studiomomenten rondom de F1 wel reclame voorbij kunnen komen, maar tijdens de races dus niet. Toch zien we sinds een aantal races grote banners van Carglass in beeld. Het gevolg is wederom een enorme klachtenregen van klanten die zich flink ergeren aan de reclame.

Origineel bericht:

Het is onduidelijk of er nog meerdere gratis races van F1 op Viaplay te zien zullen zijn. De Zweedse dienst heeft namelijk niets laten weten. Wel is de belofte van zes gratis races dus gemaakt aan het begin van het seizoen in een persbericht, zo meldt GPfans.nl. Dit kan betekenen dat er mensen op rekenen.
Deze gratis races zijn uiteraard bedoeld voor mensen die geen abonnement op de streamingdienst hebben. Dit kunnen mensen zijn die überhaupt nooit een abonnement genomen hebben, maar wellicht zijn er ook mensen die een abonnement voor een maand hadden en toen zijn afgehaakt. Er is nogal wat heisa rondom de service met een complete regenpartij aan klachten - zo'n beetje elke wedstrijd. En dit terwijl er hard aan gewerkt wordt om de problemen op te lossen en de kwaliteit te verbeteren.

Gratis F1-races kijken op Viaplay?

Ook voor de Nederlanders die elke week het F1-programma presenteren zou het een leuke bijkomstigheid zijn als afhakers van een maandabonnement kunnen inloggen voor een gratis stream en dan hopelijk verbeterde kwaliteit zien. Of dat zo is laten we in het midden. Dat moet ieder voor zich bepalen. Feit is wel dat er veel reacties komen op de kwaliteit van de dienst. Recentelijk valt het bijvoorbeeld niet goed dat er reclame te zien is tijdens de races. Reclame terwijl mensen betaald hebben voor een abonnement, is niet iets wat iedereen kan waarderen.
De eerste volgende F1-wedstrijd is aankomende zondag. De GP van Japan is de eerstvolgende race waar Max Verstappen mogelijk opnieuw wereldkampioen wordt. Tot zover zijn er nog geen berichten dat deze wedstrijd gratis bekeken kan worden bij Viaplay.

Populair Nieuws