Nintendo komt begin maart alweer met een nieuwe Direct

News
donderdag, 23 februari 2023 om 9:00
Het is niet lang geleden dat Nintendo een Direct heeft georganiseerd. Toch komt de Japanse uitgever binnenkort alweer met een nieuwe show, namelijk begin maart. Deze keer staat alleen niet games in de spotlight.
Tijdens de laatste Nintendo Direct had Nintendo een aantal mooie verrassingen. Zo werd onder andere Metroid Prime Remastered aangekondigd en ook meteen uitgebracht. De remaster werd hoge ogen te gooien, inclusief op XGN.nl. De game kreeg in onze review maar liefst een 9,6!
Over twee weken is het alweer tijd voor de volgende Nintendo Direct. Dat is aangekondigd via het Twitter-kanaal van Nintendo. Op 9 maart wordt de show gepresenteerd om 23:00 Nederlandse tijd. Een latertje dus. Deze keer worden er bovendien geen games in de spotlight gezet. Dat maakt Nintendo heel duidelijk in de tweet.
De Direct zal namelijk helemaal in het teken staan van de Super Mario Bros. Movie. Nintendo zal de allerlaatste trailer tonen, voordat de film draait in de bioscopen in april.

Sterrencast voor Super Mario Bros. Movie

Voor de animatiefilm heeft Nintendo een flinke cast aangetrokken om de stemmen in te spreken van de bekende personages. Zo zal Chris Pratt Mario voor zijn rekening nemen, terwijl ook Anya Taylor-Joy (Peach), Jack Black (Bowser), Charlie Day (Luigi), Seth Rogen (Donkey Kong) en Keegan-Michael Key (Toad) in de film schitteren.
Wel is er kritiek op het feit dat Pratt is gecast voor Mario. Charles Martinet, die de stem van Mario inspreekt in de games, was namelijk ook beschikbaar. Martinet heeft wel een cameo in de film gekregen. Daarnaast zou Pratt ook teveel zijn eigen stem opzetten.