Verstappen snapt annulering GP Imola helemaal: "Niet meer dan logisch"

News
woensdag, 17 mei 2023 om 17:00
max verstappen gp australie 2023 helmf1680258525
Eigenlijk zou aankomend weekend de GP van Imola plaatsvinden. De Grand Prix is alleen afgelast door het noodweer. Max Verstappen heeft begrip voor de annulering.
De afgelopen twee jaar was de Grand Prix van Imola al een natte race. Dat was alleen een understatement in vergelijking met de huidige weersomstandigheden in de regio Emilia-Romagna. Noord-Italië heeft namelijk te maken met noodweer en hevige wateroverlast. In sommige regio’s is een waarschuwing gegeven voor overstromingsgevaar, waaronder in het gebied rond Imola.
De FIA, organisatie van de Grand Prix en lokale instanties hebben daarom besloten om de GP van Imola te annuleren. Dat is vandaag bekendgemaakt middels een verklaring. Max Verstappen heeft begrip voor het besluit, zo laat hij weten in een reactie aan De Telegraaf.

“Veiligheid en hulp voor de mensen die het echt nodig hebben, is het allerbelangrijkste. Daar moet de zorg eerst naartoe. Het lijkt mij dus niet meer dan logisch dat we op dit soort momenten niet gaan racen.”

Doden en evacuaties door overstromingen

Het noodweer in Emilia-Romagna heeft de afgelopen tijd voor veel verdriet gezorgd. Door overstromingen zijn op z’n minst acht mensen overleden, er worden mensen vermist en er zijn maar liefst zesduizend inwoners geëvacueerd door de nooddiensten.
Het is niet de eerste keer deze maand dat Emilia-Romagna te maken krijgt met noodweer. Begin mei kreeg de regio ook te maken met enorme wateroverlast. Destijds overleden er twee mensen.

Populair Nieuws

Laatste Reacties