Verstappen is weer een gelukkig man: "Ze snappen mijn punt"

News
vrijdag, 10 februari 2023 om 10:30
si202204240699 newsf1651677485
Twee jaar geleden besloot Max Verstappen om niet langer mee te werken aan Drive to Survive. De tweevoudig wereldkampioen zit nu toch wel weer in de Netflix-serie, omdat hij tevreden is nu de makers zijn standpunt hebben begrepen.
Voor doorgewinterde Formule 1-fans is het al vrij snel duidelijk dat Drive to Survive nogal losjes omgaat met de waarheid. Zo worden beelden van verschillende races aan elkaar geplakt, wordt er creatief omgegaan met commentaar en crashes worden dramatischer weergegeven dan dat ze zijn. Alles om de show nog iets meer aan te dikken.
Max Verstappen is daar alleen geen fan van. De Nederlander had zoveel kritiek op de Netflix-serie, dat hij in 2021 besloot om niet meer mee te werken aan de show. Een F1-serie zonder kampioen, dat kan alleen niet. F1 CEO Stefano Domenicali heeft daarom de producenten van Drive to Survive en Verstappen om tafel gezet, zodat ze er samen uit kunnen komen.
Die tactiek is succesvol gebleken, want Max Verstappen zal wel weer te zien zijn in seizoen 5 van de serie. In gesprek met Corriere dello Sport legt de Nederlander uit waarom hij de strijdbijl heeft begraven.

“Drive to Survive is heel belangrijk voor de verspreiding van F1. Ik begrijp dat ik als kampioen moet meedoen aan zo’n product. Ik heb altijd gezegd dat ik wil verschijnen zoals ik echt ben. Ik heb met de makers gesproken en zij begrepen mijn standpunt. Ik hoop dat ze mijn boodschap hebben begrepen. Ik snap de behoefte om het drama spectaculair te maken, maar ik hecht veel waarde aan het geven van een waarheidsgetrouw beeld.”

Drive to Survive S5 bijna op Netflix

Of de boodschap van Verstappen daadwerkelijk is aangekomen bij de producenten, daar gaan we binnenkort achter komen. Seizoen 5 van Drive to Survive verschijnt namelijk 24 februari op Netflix. Dat is precies een week voor de start van het nieuwe Formule 1-seizoen.

Populair Nieuws