Amazon maakt bijzondere Spider-Man serie

News
vrijdag, 10 februari 2023 om 10:00
spider man no way homef1676023288
Spider-Man fans zitten niet verlegen om films en series met hun favoriete held in de hoofdrol. Maar er lijkt er nog eentje bij te komen. Deze draait alleen niet om de Spider-Man waar je in eerste instantie aan denkt.
Volgens Variety is er een nieuwe Spider-Man serie in de maak bij Amazon. Deze draait om een wat minder bekende versie van de held, namelijk Spider-Man Noir. De serie speelt zich af in een eigen universum en zal dus losstaan van bijvoorbeeld Venom, Morbius en het MCU.
Voor de serie werkt Amazon samen met Sony, aangezien dat bedrijf nog altijd alle film en tv-rechten van Spider-Man in handen heeft. Zoals bij vrijwel alle Spider-Man films dient Amy Pascal als uitvoerend producent. Zij wordt daarin bijgestaan door Phil Lord en Christopher Miller, het duo achter Into the Spider-Verse. Ook Oren Uziel (22 Jump Street, The Cloverfield Paradox) is betrokken.

Wie is Spider-Man Noir?

Spider-Man Noir zal bij een groot deel van het publiek vooral bekend zijn van Spider-Man: Into the Spider-Verse. In die film had hij de stem van Nicolas Cage. Het personage is een normaal gesproken een alternatieve versie van Peter Parker, die leeft ten tijde van de crisis van de jaren 30.
Volgens Variety draait deze serie niet om Peter Parker, al is het onduidelijk of dat betekent dat deze Spider-Man Noir een andere naam heeft, of dat een heel ander personage eigenlijk de focus heeft. De kans dat Nicolas Cage terugkomt voor de rol lijkt redelijk klein. De serie is namelijk live-action, terwijl de vertolking van Cage geanimeerd was.