Tears of the Kingdom is grootste Switch game ooit

News
vrijdag, 10 februari 2023 om 11:00
tears of the kingdom 3f1663165744
Met Tears of the Kingdom nog maar iets meer dan een drie maanden weg begint er steeds meer informatie over de game binnen te druppelen. Sinds de Nintendo Direct staat de eShop pagina van de game bijvoorbeeld live en die onthult nog het één en ander waar nog niet over was gesproken. Zo blijkt de game behoorlijk aan de maat.
Volgens de Nintendo eShop zal Tears of the Kingdom zo’n 18,2 GB in beslag nemen op je Switch (als je de game downloadt, natuurlijk). Dat dat lijkt vergeleken met ander recente games, zoals bijvoorbeeld Hogwarst Legacy, vrij klein. Maar voor een first-party Switch-game, die meestal qua bestandsgrootte flink geoptimaliseerd zijn, is het bijzonder groot.
Tears of the Kingdom is hiermee zelfs ruimschoots de grootste Switch game die ooit door Nintendo zelf is uitgegeven. Hij is daarmee bijna 4 GB groter dan Breath of the Wild, dat 14,4 GB was (uitbreidingen niet meegerekend). Breath of the Wild was bovendien ook de game die voorheen het record had van grootste first-party Switch-game.
Doorgaans is het bestandsformaat geen goede indicatie van hoe groot een game daadwerkelijk is. Maar tenzij Nintendo in de afgelopen jaren beduidend slechter is geworden in het optimaliseren van hun eigen games, moet 4GB extra ergens vandaan komen. De nieuwste trailer toont ook allerlei locaties, vijanden en game mechanics die we niet herkennen uit Breath of the Wild en waarvan de assets dus waarschijnlijk wat extra ruimte in beslag nemen.

Tears of the Kingdom ook duurste Switch game

Een wat minder leuk record voor Tears of the Kingdom is dat de game ook de duurste Switch game ooit is. De adviesprijs staat namelijk op 70 euro. Gelukkig heeft Nintendo aangegeven dat dat niet de nieuwe prijs wordt van al haar games.

Populair Nieuws

Laatste Reacties