Verstappen heeft voordeel tijdens GP van Azerbeidzjan

News
vrijdag, 10 juni 2022 om 10:30
si202203110473 newsf1649344921
Dit weekend is de Grand Prix van Azerbeidzjan aan de beurt in de Formule 1. Het raceweekend heeft in het verleden nog wel eens voor slechte nachtrust gezorgd bij Red Bull, het team van Verstappen. Dit jaar is het team op papier juist de favoriet. Zo laat ook Helmut Marko, adviseur van Red Bull Racing, weten tegenover RTL.
Dit weekend kun je via Viaplay de Formule 1 race volgen in Baku. De GP van Azerbeidzjan is de officiële naam van de race en volgens één van de adviseurs van Red Bull ligt het voordeel bij de Oostenrijkers. Dat betekent dat Max Verstappen een voordeel zou moeten hebben tijdens de race.
Red Bull is dit jaar namelijk de snelste op de baan als het op de rechte stukken aankomt. Daar moet de Oostenrijkse renstal haar voordeel uit kunnen halen volgens Marko. "Voor het eerst sinds het hybride tijdperk hebben we een auto die een van de absoluut snelste is op de rechte stukken, daarvoor waren we eigenlijk altijd de langzaamste."

Verstappens voordeel moet op de baan blijken

Voor Red Bull-coureurs Max Verstappen en Sergio Perez zou er dus voordeel moeten zijn. Tenminste, op papier volgens de Red Bull-adviseur. Toch kan dit in de praktijk nog wel eens anders uitvallen. Dat ziet Marko zelf ook in. Marko: "Ik hoop dat we onze pluspunten weer kunnen verzilveren. We willen nu op onze eigen kracht toeslaan."
Dat zal tijdens de race vooral moeten blijken bij bocht 16 op de baan in Baku. Daar kom je bij een lang recht stuk uit waar veel kans is om in te halen doordat hier ook een DRS-zone zit. Uiteindelijk zal zondag op de baan blijken of Verstappen daadwerkelijk voordeel heeft.

Populair Nieuws