Versnelde titels HBO Max binnenkort toch op juiste snelheid

News
vrijdag, 11 maart 2022 om 8:00
hbo maxf1650354911
HBO Max is deze week in Nederland gelanceerd en kreeg al hier en daar wat kritiek. Zo merkten kijkers op dat oudere titels versneld te zien zijn op de streamingdienst. HBO Max zegt nu dat het bedrijf de snelheid gaat aanpassen.
De nieuwe streamingdienst is sinds dinsdag in ons land, en die lancering verliep niet geheel vlekkeloos. 3FM-dj Mark van der Molen besefte zich dat series als Game of Thrones en The Sopranos versneld werden. Dit komt doordat films en series vaak in 24 frames per seconden worden geschoten, terwijl de Europese standaard voor televisie vraagt om 25fps. Een extra frame toevoegen gaat niet, dus in plaats daarvan worden titels 4 procent sneller afgespeeld.
Kijkers kunnen nu opgelucht ademhalen: HBO Max geeft aan dat de titels uiteindelijk te zien zullen zijn in de oorspronkelijke snelheid. ‘’Nu het platform in Nederland live is, zijn we van plan om titels met het 25 fps uitzendformaat te remasteren,’’ liet HBO Max weten aan het ANP. Wanneer de streamingdienst hiermee klaar is, is niet bekend. Ook kan het bedrijf niet zeggen om hoeveel series en films het precies gaat.

Andere problemen voor HBO Max

Versnelde films en series is niet het enige probleem waar HBO Max mee kampt. Zo kregen verschillende mensen geen toegang tot de dienst terwijl ze wel betaald hadden. Bij anderen werd juist het abonnementsgeld twee keer afgeschreven. De streamingdienst zegt te werken aan een oplossing voor alle getroffen gebruikers.
Ook ontbreekt bij veel titels nog de Nederlandstalige ondertiteling. Volgens een woordvoerder worden de ondertitels de komende dagen en weken nog toegevoegd.

Populair Nieuws