Valve werkt volgens dataminer aan vervolg Half-Life: Alyx

News
vrijdag, 11 maart 2022 om 8:30
half life 2f1594214596
Volgens een dataminer kunnen we een vervolg op Half-Life: Alyx verwachten. Dat is bovendien niet alles wat er aan zal komen voor de gelekte data!
De meeste onder ons zijn wel bekend met Valve en hun gamereeks Half-Life. De games die meerdere prijzen wonnen en in een korte tijd een gigantische fanbase achter zich wonnen lijken nog niet over te zijn. Er wordt al een lange periode gehoopt en gegokt dat er een vervolg zou komen op de Half-Life games. In 2020 kregen we al een vervolg op de gamereeks met Half-Life: Alyx, een VR-avontuur dat ons terugbracht naar de grimmige sciencefiction wereld.
Onlangs heeft Valve Aperture Desk Job uitgebracht, een tutorial game van Valve als introductie voor de nieuwe Steam Deck. Een dataminer is in de codering van de game gedoken en heeft daaruit de conclusie getrokken dat er een aantal leuke titels kunnen aankomen. Tuurlijk is dataminen niet de meest betrouwbare bron als het gaat om toekomstige games, maar het kan soms wel de bron zijn van een aantal leuke verrassingen.

Vier games met potentie

Volgens de dataminer was er in de code een referentie naar een vervolg op de VR-game Half-Life: Alyx te vinden, en dat is niet het enige. Er zijn in totaal verwijzingen naar vier potentiele games gevonden. Het zou behalve het vervolg op Half-Life: Alyx gaan over Citadel, een Source 2 port van Counter Strike: Global Offensive en een nieuwe Portal game.
De Portal game zou gaan over een game die al eerder op de planning stond maar geannuleerd was. Het zou dus interessant zijn om te zien waar Valve al die tijd aan heeft gewerkt. Citadel is een combinatie tussen een shooter en een strategiegame. Volgens geruchten zou Citadel al jaren in de maak zijn en heeft de game veel verwachtingen losgemaakt.
Voor nu hebben we helaas nog geen zekerheid over de toekomst van deze games maar we weten nu in ieder geval wel genoeg om flink te kunnen hopen.

Populair Nieuws