HBO Max versnelt oude series en films in Nederland

News
woensdag, 09 maart 2022 om 8:30
hbo max 1 scaledf1702049380
HBO Max is eindelijk in ons land gelanceerd, wat betekent dat we toegang hebben tot een geheel nieuwe bibliotheek aan content, inclusief oudere films en series. Deze worden wel wat sneller uitgezonden dan ze zijn opgenomen: namelijk 4 procent sneller.
3FM-dj Mark van der Molen deelde zijn ontdekking op Twitter. Hij vergeleek beelden van de opening van Game of Thrones en besefte zich dat HBO Max de serie net iets sneller afspeelt.
Van der Molen legt uit dat dit te maken heeft met de Europese standaard voor televisie die vraagt om 25 frames per seconde. Films en series zijn juist vaak op 24fps geschoten. ‘’Dus of je tovert een extra frame (dat kan niet, tenzij je frames gaat blenden en dat is lelijk) of je versnelt ‘m met 4 procent en voilà, 25!’’ schrijft de dj op Twitter.
Van der Molen gaat in een draadje op Twitter nog verder in op het fenomeen.

Geen toegang tot masters

HBO Max legt uit dat ze deze keuze hebben moeten maken doordat HBO Nordic (oftewel HBO Europa) geen toegang heeft tot de originele Amerikaanse masters. Nieuwe films zullen wel in hun originele snelheid worden geüpload.
Ben je er nog niet uit of je een abonnement op HBO Max zal nemen of niet? Hier vind je alles wat je over de nieuwe streamingdienst moet weten en hier vind je de features van de app.

Populair Nieuws