'Amazon mag James Bond-filmstudio MGM overnemen'

News
donderdag, 10 maart 2022 om 18:00
james bond no time to die stillf1632921944
De overname van filmstudio MGM door Amazon lijkt officieel te zijn. Bronnen melden aan Reuters namelijk dat de Europese Commissie geen bezwaren heeft tegen de overname. Wanneer de overname rond is heeft Amazon onder andere de rechten van de James Bond-films in handen.
Vorig jaar mei werd bekend dat Amazon MGM zou overnemen voor 8,5 miljard dollar. De mededingingsautoriteit van de Europese Unie moest hier alleen wel mee akkoord gaan. Hoewel de Europese Commissie pas op 15 maart een besluit neemt, zou de autoriteit volgens verschillende bronnen onvoorwaardelijk akkoord gaan.
Met de deal krijgt Amazon onder andere de rechten in handen van de James Bond-filmreeks, één van de meest lucratieve franchises in de filmgeschiedenis. Ook Vikings, Robocop, Legally Blonde, Silence of the Lambs en Stargate vallen onder de deal. Volgens Amazon kan de filmstudio een belangrijke rol spelen bij de grote vraag naar streamingcontent.

Grote concurrentie

De concurrentie in het streaminglandschap wordt steeds groter, dus dat Amazon hoopt dat de grote contentbibliotheek van MGM meer abonnees zal trekken is niet heel gek. Voorheen streed zijn streamingdienst Prime Video al tegen Netflix, Disney+ en Videoland. De afgelopen weken kwamen daar ook nog eens Viaplay en HBO Max bij.
De Europese Commissie weigerde tegen Reuters commentaar te geven. Amazon zegt dat de afronding van de transactie afhankelijk is van goedkeuring door de regelgevende instanties en andere gebruikelijke voorwaarden.
Het is dus nog even afwachten of de deal écht rond is en we straks van James Bond en de rest van MGMs bibliotheek op Prime Video kunnen genieten.

Populair Nieuws