HBO Max en discovery+ worden één streamingdienst

News
dinsdag, 15 maart 2022 om 9:30
hbo maxf1650354911
Door alle streamingdiensten kan je bijna het bos niet meer zien. Gelukkig wordt het aanbod binnenkort eentje minder, want HBO Max en discovery+ zullen samen verder gaan als één streamingdienst.
De concurrentie op het gebied van streamingdiensten en daarom heeft Warner Bros. Discovery besloten om de diensten HBO Max en discovery+ samen te voegen. Dat meldt Variety. De samensmelting van de twee diensten komt niet als complete verrassing, want vorig jaar hebben Warner Media en Discovery al besloten om hun krachten te bundelen.
Wanneer de fusie van HBO Max en discovery+ precies plaats zal vinden, dat is nog niet bekend. Naar verwachting zal het ergens volgende maand zijn. Het is ook nog niet duidelijk of de diensten in elk land samengevoegd zullen worden of dat het alleen in specifieke landen zoals de Verenigde Staten is.
Volgens Gunnar Wiedenfels, de CFO van Warner Bros. Discovery, is de samenvoeging om een groter publiek aan te spreken. HBO Max heeft namelijk een meer mannelijk publiek, terwijl discovery+ meer vrouwen aantrekt. Samen zullen de streamingdiensten dus voor een ultiem aanbod voor alle soorten kijkers moeten zorgen.

HBO Max pas net gelanceerd is Nederland

HBO Max en discovery+ zijn allebei in Nederland beschikbaar en kosten respectievelijk 8 euro - of 4 euro als je voor het einde van maart een abonnement afsluit - en 4 euro per maand. HBO Max is alleen een nieuwkomer, want de streamingdienst is pas op 8 maart gelanceerd in Nederland. Wereldwijd is de dienst wel al wat langer beschikbaar. Sinds begin 2021 is discovery+ te krijgen in ons land.
Als je wil weten of HBO Max het maandelijkse abonnement waard is, lees dan nu onze review!