Final Fantasy 16 komt mogelijk naar Switch 2 en Xbox

News
dinsdag, 26 maart 2024 om 9:30
final fantasy xvi headerf1686904487
Final Fantasy 16 werd uitgebracht als PS5-exclusive, met later een release op PC. Maar volgens producent Naoki Yoshida komt de RPG mogelijk ook naar andere platformen.
De Final Fantasy-franchise heeft een vreemd verleden als het aankomt op exclusiviteit. Veel titels zijn exclusief uitgebracht voor de PlayStation consoles, maar de laatste jaren is de franchise veel meer multi-platform geworden. Alle Final Fantasy 13-delen en Final Fantasy 15 zijn bijvoorbeeld naar de Xbox-consoles en PC gekomen.
Voor Final Fantasy 16 besloot Square Enix alleen om de game initieel exclusief uit te brengen op de PlayStation 5, maar er werd wel meteen een latere release op PC aangekondigd - hoewel er later heel vaag over werd gedaan door de studio. Maar volgens producent Naoki Yoshida komt de RPG misschien toch nog wel naar andere platformen, dat laat hij weten in gesprek met Noisy Pixel.

“Het is niet voorbij in de zin dat we de PC-versie hebben. Zodra de PC-versie is uitgebracht, denken we erover om hopelijk ook naar andere platforms te gaan. Hoewel het project dus nog gaande is, is er nog niet het gevoel dat we het straks achter ons moeten laten.”

Waar komt Final Fantasy 16 naar toe?

Yoshida noemt geen specifieke platformen, maar de logische optie is natuurlijk de Xbox Series X/S. Na de vorige delen zal Microsoft graag het nieuwste Final Fantasy-deel aan de collectie willen toevoegen. Maar daarnaast is er mogelijk ook een optie om de game naar de Nintendo Switch 2 te brengen.
Dat Square Enix open staat om Final Fantasy 16 naar andere platformen te brengen is ook niet zo vreemd. De game voldoet namelijk niet aan de verwachtingen van de uitgever.