Tim van Rijthoven bereikt bijna grote mijlpaal in het tennis

News
dinsdag, 19 juli 2022 om 9:20
pexels pixabay 209977f1655206475
De laatste paar weken zijn zeer succesvol voor Tim van Rijthoven. Het gaat zelfs zo lekker voor de Nederlander, dat hij bijna een grote mijlpaal in de tennis heeft bereikt, wat bovendien nog meer goed nieuws betekent.
De golf van succes voor Tim van Rijthoven begon allemaal in juni, toen hij als wildcard mee mocht doen aan het toernooi van Rosmalen. Dat hebben de deelnemers geweten, want de 25-jarige tennisser behaalde zijn eerste vijf ATP Tour-overwinningen ooit en won het toernooi. Dat deed hij tegen niemand minder dan Daniil Medvedev, de nummer één van de wereld.
Die verrassing zorgde ervoor dat hij als wildcard mee mocht doen aan Wimbledon, waar hij opnieuw voor sensatie zorgde, totdat hij werd uitgeschakeld door de tennislegende Novak Djokovic - die later ook nog eens het prestigieuze toernooi won.
Voor Wimbledon waren er alleen geen punten te verdienen voor de ATP-ranglijst, omdat tennissers uit Rusland en Belarus waren uitgesloten van deelname door de organisatie. Ondanks dat heeft Van Rijthoven nu genoeg punten verzameld om te stijgen naar plek 101 op de lijst. Hij heeft nog maar tien punten nodig om door te stoten naar de top 100 beste tennissers ter wereld.

Plek op ranglijst belangrijk voor Van Rijthoven

Om door te breken tot de top 100 is niet alleen een grote mijlpaal voor de jonge Nederlander, het zou ook heel belangrijk zijn voor zijn carrière. Om mee te mogen doen aan een Grand Slam, de belangrijkste en grootste toernooien van het jaar, moet je namelijk in de top 104 staan. Anders ben je afhankelijk van een wildcard.
Tim van Rijthoven staat momenteel dus nu al binnen de top 104, maar de concurrentie staat ook niet stil. Hij zal de komende tijd dus nog aan de bak moeten, als hij een plekje wil veroveren voor de US Open.