Van Gogh Museum moet kinderen teleurstellen met Pokémon-kaart

News
maandag, 16 oktober 2023 om 12:00
pokemon van gogh museumf1694596782
De enorme run op de Pokémon-kaarten in het Van Gogh Museum heeft een vervelend effect gekregen. Het museum moet kinderen nu teleurstellen, want er worden geen kaarten meer uitgedeeld.
Het was een leuk idee van The Pokémon Company en het Van Gogh Museum. Om kinderen in aanraking te laten komen met kunst en cultuur, werd er een samenwerking georganiseerd met het museum, waarbij er Pokémon in Van Gogh-stijl te bewonderen waren. En als beloning voor het voltooien van een speurtocht, zouden de kinderen ook een leuk souvenir krijgen: een Pokémon-kaart van Pikachu in Van Gogh-stijl.
Meteen bij de opening van de speciale tentoonstelling werd het Van Gogh Museum alleen bestormd door scalpers. Papieren voor de speurtocht werden massaal ingevuld en merchandise voor de samenwerking, waar je de kaart ook bij kreeg, werd door hordes op de toonbank gesmeten. En voordat de stilte was wedergekeerd in het museum, stonden Ebay en Marktplaats al vol met de speciale Pokémon-kaart voor de hoofdprijs.
Die kaart gaat nu helaas waarschijnlijk nog meer waard worden. Het Van Gogh Museum heeft namelijk besloten om de Pokémon-kaart niet meer weg te geven. Dat heeft het museum gedaan uit veiligheid. Dat laat de organisatie weten in een FAQ op de website.

“Het Van Gogh Museum en The Pokémon Company International nemen de veiligheid van bezoekers en medewerkers zeer serieus. Als gevolg van recente voorvallen waarbij een kleine groep individuen een onwenselijke situatie heeft gecreëerd, hebben we de lastige beslissing genomen om de speciale Pikachu x Van Gogh Museum-promokaart niet meer in het museum beschikbaar te stellen.”

Kan je de kaart nog bemachtigen?

Als je niet de hoofdprijs wil betalen op veilingsites, en de scalpers bovendien niet wil belonen, dan komt er nog een andere mogelijkheid om aan de speciale Pokémon-kaart te komen. In Nederland zal begin volgend jaar de kaart weer beschikbaar gemaakt worden via ‘deelnemende retailers’. Het Van Gogh Museum valt daar niet onder.

Populair Nieuws