Pokémon gaat samenwerken met Van Gogh Museum

News
woensdag, 13 september 2023 om 11:30
pokemon van gogh museumf1694596782
Binnenkort kunnen we in Nederland mogelijk iets bijzonder beleven. Het Van Gogh Museum in Amsterdam gaat namelijk een samenwerking aan met Pokémon. Wat dat precies inhoudt is nog niet bekend.
Vincent van Gogh werd in zijn eigen tijd niet bijzonder goed gewaardeerd, maar hij is tegenwoordig één van de beroemdste schilders ter wereld. Het Van Gogh Museum in Amsterdam is nu een samenwerking aangegaan met één van de bekendste franchises ter wereld: Pokémon. Dat is aangekondigd via het Twitter-account van Pokémon.
Het is niet helemaal duidelijk wat deze samenwerking inhoudt. In de aankondiging is te zien dat Pikachu en Eevee door een veld zonnebloemen rennen, waarna hun omgeving verandert in een Van Gogh-achtig schilderij en alle zonnebloemen veranderen in de Pokémon Sunflora. Als laatste zien we een bewerking van de beroemde Zonnebloemen van Van Gogh, waarin Sunflora de plek van de zonnebloemen in de vaas inneemt.
We komen er wel snel genoeg achter wat de samenwerking precies inhoudt. Het project gaat namelijk al op 28 september van start en er wordt snel meer informatie beloofd. Het lijkt aannemelijk dat er iets te doen is in het Van Gogh Museum zelf, maar het kan ook om een online activiteit gaan.

Nieuwe Pokémon Scarlet en Violet DLC nu beschikbaar

De samenwerking met het Van Gogh Museum is trouwens niet het enige dat Pokémon-fans deze maand te wachten staat. Vanaf vandaag kun je namelijk ook nieuwe avonturen beleven in Pokémon Scarlet en Violet. De eerste DLC voor die games kan nu gespeeld worden.

Populair Nieuws