Speciale Pokémon-kaart te halen in Van Gogh Museum

News
donderdag, 28 september 2023 om 13:00
pokemon van gogh museumf1694596782
Onlangs maakte Pokémon bekend een samenwerking aan te gaan met het Van Gogh Museum in Amsterdam. Wat dat precies inhoudt is nu bekendgemaakt. Er is onder andere een nieuwe Pokémon-kaart beschikbaar.
Vanaf vandaag is er voor Pokémon-fans van alles te doen in het Van Gogh Museum. Het museum bestaat 50 jaar en omdat van Gogh ook flink beïnvloed is door Japanse kunst, is er een speciale samenwerking met een modern cultureel icoon uit Japan. Met de Pokémon-samenwerking hoopt het museum een nieuwe generatie kennis te laten maken met Van Gogh.
Er zijn nu bijvoorbeeld in het museum een aantal Pokémon-versies van Van Gogh schilderijen te vinden, waaronder een Pikachu-versie van één van Van Goghs bekendste zelfportretten. Er is een special Pokémon Avontuur voor zes jaar en ouder dat je van alles leert over de schilderijen van Van Gogh. Wie dat avontuur volbrengt ontvangt een speciale Pokémon-kaart van het Pikachu-zelfportret.
Verder kun je in het restaurant van het museum leren hoe je Pikachu tekent. Er is ook lesmateriaal voor scholen beschikbaar om meer te weten te komen over de Japanse invloeden op het werk van Van Gogh. Ook als je niet meer op school zit kun je dat lesmateriaal online vinden.

Hoe lang loopt de samenwerking van Pokémon en het Van Gogh Museum?

Als je de nieuwe Pokémon-kunstwerken wil zien, of de Pokémon kaart wil bemachtigen, heb je daar een paar maanden de tijd voor. De samenwerking loopt namelijk van vandaag tot en met 7 januari 2024. Let wel op: kaarten voor het Van Gogh Museum zijn alleen online verkrijgbaar en niet aan de deur.