Valve trademark voedt opvallende geruchten

News
maandag, 20 maart 2023 om 14:30
counter strike gof1584433968
Je hoort vaak dat Nintendo onvoorspelbaar is, maar Valve kan er ook wat van. Een franchise die het bedrijf al in ruim tien jaar niet heeft aangeraakt zou namelijk een vervolg krijgen. Een nieuw handelsmerk voedt die geruchten verder.
Onlangs kwam het opvallende bericht dat er na zo’n 11 jaar ineens een nieuwe Counter-Strike game zou verschijnen. De meest recente titel in de reeks, Global Offensive, stamt alweer uit 2012, maar trekt nog altijd dagelijks veel spelers. Al die fans worden mogelijk deze maand nog verrast met een nieuwe Counter-Strike, zo luidde het gerucht.
Dat lijkt nu nog wat waarschijnlijker, want er is een handelsmerk opgedoken dat lijkt te verwijzen naar deze game. Valve heeft het trademark CS2 aangevraagd bij het US Patent and Trademark Office. Het is nog niet toegewezen, maar zodra dat gebeurt lijkt Valve ruim baan te hebben om Counter-Strike 2 uit te brengen.

Komt Valve snel met Counter-Strike 2?

De aanvraag voor het CS2 trademark is overigens gelinkt aan handelsmerken van Counter-Strike en CS:GO. De kans dat dit niet om Counter-Strike gaat is dan ook nihil. Beweringen dat de game snel uitkomt en nog sneller als beta beschikbaar is, worden dan ook steeds waarschijnlijker.
Overigens is Valve ook druk bezig met het verbeteren van Steam. Het bedrijf kwam bijvoorbeeld al met een verbeterde app en vernieuwde Big Picture mode. Nu lijkt er ook een geheel nieuwe notitie-functie onderweg.