Vernieuwde Steam app brengt handige features

News
donderdag, 13 oktober 2022 om 16:00
steamf1662720330
Steam is niet echt een mobiel platform, maar er is al jaren een app bij de launcher. Die app was ook al jaren niet meer op grote schaal vernieuwd, dus heel veel voordeel hadden gebruikers er niet van. Nu komt Valve eindelijk met een grote update en welkome nieuwe features.
De hele Steam app is op de schop gegaan, wat een vernieuwd design met zich meebrengt. Maar dit is geen puur cosmetische verandering. Valve heeft namelijk eindelijk de optie toegevoegd om op afstand een download in gang te zetten.
Op console is deze feature al vrij lang de normaalste zaak van de wereld. Vanuit elke versie van de bijbehorende store kun je een game kopen of opnieuw downloaden. De console die gelinkt is aan het account dat de game koopt begint automatisch aan de download (mits hij aan staat en met het internet is verbonden, natuurlijk).
Nu kan dat ook eindelijk vanuit de Steam app. Het is weliswaar iets minder gebruikelijk om een PC altijd in slaapstand te hebben, maar de mogelijkheid is altijd welkom. Het scheelt een stuk als je gloednieuwe game al helemaal klaar is om te spelen op het moment dat je thuiskomt.

Wat voor features heeft de Steam app nog meer?

Het is nu ook makkelijker om in te loggen op een nieuwe PC. Je hoeft daarvoor namelijk alleen nog maar een QR code te scannen met de Steam app, een feature die je waarschijnlijk kent van WhatsApp, Discord en sommige banken. Ook kun je een login makkelijker goedkeuren via de app, zonder dat je een verificatiecode nodig hebt. Als je bent vergeten uit te loggen op een PC kan dat nu ook via de app.

Populair Nieuws