Steam krijgt eindelijk een welkome grote update

News
donderdag, 02 februari 2023 om 18:00
steamf1662720330
Steam is veruit het belangrijkste platform voor PC-gamers. Maar die positie heeft het niet behaald door altijd netjes bij de tijd te blijven. Een lang verwaarloosd onderdeel van Steam is nu eindelijk vernieuwd.
Steam is voor PC en dat was goed te merken aan de interface van de launcher. Met muis en toetsenbord kon je je weg prima vinden, maar Big Picture Mode, de UI voor controllers, viel nog wel eens tegen. Een nieuwe update brengt daar eindelijk verandering in.
Deze update was eigenlijk al eerder beschikbaar als bèta, maar is sinds kort de standaard als je overschakelt op Big Picture Mode. De nieuwe Big Picture Mode is gebaseerd op de indeling van de Steam Deck. Deze draagbare PC lijkt wat meer op een console en dus is de UI helemaal berekend op controllers.
Steam ondersteunt steeds meer controllers. Bovendien zijn er veel games op het platform beschikbaar waarvoor een controller de inputmethode is die veel mensen verkiezen. Voor veel gebruikers zal het dan ook fijn zijn om de launcher nu met een controller op een logische manier te besturen.

Steam komt met veel verbeteringen

Overigens is dit niet alles dat Steam heeft aangepast in de nieuwe update. Verschillende andere problemen, waarvan hier een overzicht, zijn verholpen. Steam is sowieso op de update tour, want eind vorig jaar kwam er voor het eerst in jaren een grote vernieuwing van de mobiele app.

Populair Nieuws