'Counter-Strike 2 verschijnt ineens later deze maand'

News
maandag, 06 maart 2023 om 14:30
counter strike global offensivef1678107962
De Counter-Strike franchise is ondertussen al behoorlijk oud, met verschillende versies die zijn uitgekomen. Momenteel is Counter-Strike: Global Offensive de huidige editie, maar het lijkt erop dat Valve ineens komt met Counter-Strike 2 later deze maand.
Counter-Strike kwam voor het eerst uit in 1999 en sindsdien is er eigenlijk niet veel veranderd. Er zijn wat wapens bijgekomen, er zijn nieuwe maps en spelers kunnen ook hun eigen custom modi maken. Maar er is voor Valve eigenlijk ook weinig reden om de formule aan te passen, want dagelijks loggen er nog steeds een miljoen spelers in op Steam om de game te spelen. Sterker nog, in februari is er een nieuw record gezet voor het aantal actieve spelers in Counter-Strike: Global Offensive - elf jaar na release.
Die spelers kunnen binnenkort misschien wel met een nieuwe versie van Counter-Strike aan de slag. Dat claimt Richard Lewis, aan de hand van een lek bij Nvidia. Er zijn namelijk bestanden opgedoken met de naam ‘cs2’ en ‘csgo2’, waarbij die laatste zou duiden op Counter-Strike: Global Offensive 2.
Volgens het lek hoeven we bovendien ook niet lang te wachten op de release. Er zou namelijk een beta gepland staan in maart en zelfs de release zou later deze maand al plaats moeten vinden.

Wat gebeurt er met Counter-Strike voorwerpen?

Veel spelers hebben door de jaren heen een flinke verzameling opgebouwd aan skins in Counter-Strike: Global Offensive, naast hun felbegeerde rang. Twitteraar Aquarius zegt dat veteranen zich geen zorgen hoeven te maken. Volgens hem zullen alle skins namelijk blijven bestaan, evenals Global Offensive zelf. Het is alleen niet duidelijk of de voorwerpen ook te gebruiken zijn in de nieuwe versie van Counter-Strike.