Update - Valve gaat Steam Deck goedkoper aanbieden

News
woensdag, 09 augustus 2023 om 10:00
steam deck fullf1653307841
Met een laptop was het natuurlijk altijd al mogelijk om je PC games overal mee naartoe te nemen. Maar sinds vorig jaar is er een comfortabelere en goedkopere manier beschikbaar in de vorm van de Steam Deck. Het lijkt erop dat deze handheld PC binnenkort nog goedkoper te scoren is.

Update - Refurbished Steam Deck nu te koop

De refurbished Steam Deck is nu officieel onthuld door Valve en is ook te bestellen. Een refurbished exemplaar wordt uitvoerig getest zodat het aan dezelfde standaard voldoet als een nieuwe exemplaar. Klanten krijgen ook een jaar garantie, zoals wanneer je een nieuwe Steam Deck koopt. Wel kan een refurbished Steam Deck kleine cosmetische schade hebben, zoals krasjes, maar die zullen niet op het scherm zitten.
De prijzen in euro's zijn iets anders dan eerder uitlekte. De drie modellen, van 64, 256 en 512 GB kosten 339, 439 en 539 euro. Nog steeds aanzienlijk goedkoper dan een nieuwe Steam Deck. Mocht je interesse hebben, houdt er dan wel rekening mee dat de voorraad sterk kan variëren.
Oorspronkelijk bericht:
De Steam Deck is niet bijzonder duur voor de technische specificaties die het apparaat biedt. Vergeleken met andere handheld PC’s als de Asus ROG Ally is hij zelfs goedkoop te noemen. Maar het lijkt erop dat je de Steam Deck straks nog goedkoper kunt krijgen.
Via SteamDB zijn namelijk productpagina’s zichtbaar geweest voor refurbished Steam Decks, zo laat SteamDB oprichter Pavel Djundik weten. Deze zijn zo’n 100 tot 160 dollar goedkoper dan een nieuwe Steam Deck. Het goedkoopste model, met 64 GB interne opslag zou bijvoorbeeld 319 dollar gaan kosten, terwijl het duurste model, met 512 GB, 519 dollar kost.

Wanneer kun je een refurbished Steam Deck kopen?

Deze informatie was maar kort zichtbaar en nooit bevestigd door Valve. De pagina’s van de refurbished Steam Decks zijn nu alleen nog te vinden in SteamDB als “Unkown App”. Het is dan ook niet bekend vanaf wanneer je een refurbished Steam Deck kunt kopen, ervan uitgaande dat Valve het plan doorzet.
Deze refurbished modellen zullen qua hardware waarschijnlijk niet verschillen van de bestaande Steam Deck. Het updaten van de handheld PC is sowieso niet iets waar Valve veel haast mee maakt. Het bedrijf vindt het momenteel juist handig dat er afgezien van de opslagcapaciteit en het scherm maar één Steam Deck is. Als er iets gaat veranderen, is het waarschijnlijk de batterij.
Dit bericht is bijgewerkt op 9 augustus 2023.

Populair Nieuws