Take-Two verdedigt prijs Red Dead Redemption port

News
woensdag, 09 augustus 2023 om 9:30
red dead redemption 1f1652950472
Eerder deze week kondigde Rockstar Games aan dat Red Dead Redemption naar de PS4 en Nintendo Switch komt. Dit nieuws leidde tot een hoop kritiek van fans, waaronder over het prijskaartje. De CEO van Take-Two, Rockstars moederbedrijf, heeft gereageerd op de kritiek.
Er gingen de laatste tijd een hoop geruchten rond over Red Dead Redemption. Fans hoopten op een remaster, maar maandag bleek het om een port te gaan met wat kleine verbeteringen. Met name de prijs viel in het verkeerde keelgat: de port kost gewoon 50 euro, zonder een visuele upgrade. Daarnaast ontbreekt de multiplayer modus.
Sommige fans noemen het daarom een ‘luie port’. Anderen roepen zelfs op om de release te boycotten.

‘Commercieel correcte prijs’ voor Red Dead Redemption port

Strauss Zelnick, CEO van Take-Two, heeft aan IGN laten weten achter deze prijs te staan. Volgens Zelnick wordt dit bedrag namelijk beschouwd als de ‘commercieel correcte prijs’ voor dit soort games. Bovendien voegt de uitbreiding Undead Nightmare, die bij de port inbegrepen zit, volgens hem ‘grote waarde’ toe aan het pakket. Of de uitbreiding de reden is voor de prijs heeft hij niet bevestigd.
Zelnick legt ook uit waarom er gekozen is voor een port in plaats van een remaster of remake. Deze beslissingen worden van geval tot geval gemaakt. Het hangt af van de ‘visie die creatieve teams hebben voor een titel’ en als die er niet is, is het vaak de beste manier om het spel in zijn ‘oorspronkelijke vorm’ nieuw leven in te blazen. Ook spelen het platform, ‘hoe het label erover denkt’ en wat het bedrijf denkt ‘de kans is voor de consument’ spelen mee.