Steam Deck 2 komt er voorlopig niet

News
vrijdag, 16 december 2022 om 16:30
steam deck leftf1657875925
Valve heeft vaker geprobeerd om hardware in de markt te zetten, maar met de Steam Deck is het eindelijk met enig succes gelukt. Er is al een wens uitgesproken om het niet bij één generatie Steam Deck te houden. Toch hoeven we binnenkort geen nieuwe variant van de handheld console te verwachten.
De Steam Deck mag dan een PC zijn, het apparaat heeft veel voordelen van een console. Zo weet je bij een Steam Deck meestal zeker of een game wel of niet goed zal draaien. In tegenstelling tot desktops en laptops zijn Steam Decks namelijk intern allemaal hetzelfde.
Daarom verwacht Steam Deck ontwerper Pierre-Loup Griffais niet dat er snel een volwaardige opvolger van de handheld komt (via The Verge). Volgens hem is het heel waardevol dat een consument altijd weet of een game goed zal draaien of niet, dankzij het Steam Deck Verified-label. Ook ontwikkelaars weten precies met welke hardware ze rekening moeten houden om een game goed te laten werken op Steam Deck.
Zodra er een Steam Deck komt die krachtiger is dan het huidige apparaat, worden aanduidingen van hoe goed een game zal werken meteen complexer. Er moet dan met meerdere hardwareconfiguraties rekening worden gehouden. Daarom richt Valve zich momenteel liever op modellen met een betere batterij of een mooier scherm, dan op nieuwe Steam Decks die vanuit hun interne componenten meer kracht hebben.

Nog meer Steam hardware op komst?

Overigens kan het zijn dat Valve nu de Steam Deck een succes is weer meer gaat experimenteren met hardware. Er wordt bijvoorbeeld ook gesproken over een Steam Controller 2. De eerste Steam Controller verscheen in 2015 en was een commerciële flop.