Microsoft neemt Bethesda voor 7,5 miljard dollar over

  Mirosoft heeft Zenimax Media voor 7,5 miljard dollar overgenomen. Dit is het moederbedrijf van Bethesda Softworks en alle gamestudio's daar omheen. Hiermee vallen franchises zoals Fallout, Wolfenstein, The Elder Scrolls, Dishonored en DOOM binnenkort onder de vlag van Microsoft.

  Dit maakte Microsoft zojuist bekend via een post op haar website en op news.xbox.com. De overname van Zenimax Media gebeurt voor een slordig bedrag van 7,5 miljard dollar en omvat alles wat onder Zenimax valt, dus onder andere Bethesda Softworks, id Software, MachineGames, Tango Gameworks en Arkane. De overname is naar verwachting halverwege volgend jaar afgerond, waardoor Microsoft direct een uitgever en een ontwikkelaar met ruim 2300 medewerkers rijker is. De studio's die momenteel onder de vlag van Bethesda vallen worden hiermee Microsoft Game Studios, wat dit aantal van 15 naar 24 brengt.

  Bethesda overname door Microsoft brengt flink wat grote franchises mee

  De overname van Zenimax Media zorgt ervoor dat er niet alleen een aantal gerenommeerde studio's voortaan de Microsoft vlag dragen, maar ook een aantal grote franchises naar de gigant komen. Zo zullen DOOM, The Elder Scrolls, Wolfenstein, Quake, Fallout, Starfield en The Evil Within allemaal met een Microsoft Game Studios stempel voorbij komen in de toekomst. Voor zover bekend blijven Deathloop en Ghostwire Tokyo van respectievelijk Arkane Studios en Tango Gameworks nog steeds PlayStation 5 timed exclusives.

  Microsoft heeft al een lange samenwerking met Bethesda. De eerste consolegame van de studio, The Elder Scrolls III: Morrowind, kwam al voor de Xbox uit en de verschillende Bethesda studios brachten hun games al vroeg naar Xbox Game Pass. Het is volgens Microsoft dan ook een logische stap om Bethesda onderdeel te maken van het Microsoft team. In de toekomst mogen we door deze overname verwachten dat er meer Bethesda games exclusief voor de Microsoft platformen worden en via de Xbox Game Pass abonnementsdienst beschikbaar gesteld zullen worden.

  De overname van Bethesda komt één dag voordat Microsft de pre-orders van de Xbox Series X en Series S aftrapt. Beide consoles zijn vanaf morgen namelijk voor te bestellen vanaf 9:00 uur. Op deze pagina kun je morgen bekijken waar de consoles te pre-orderen zijn!

  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.