Phil Spencer: ‘Bethesda games hoeven niet op PlayStation te komen’

News
maandag, 19 oktober 2020 om 10:00
bethesdaxbox herof1600695174
In September kocht Microsoft ZeniMax, het moederbedrijf van onder andere Bethesda en Id Software, voor 7,5 miljard dollar. Die behoorlijke investering kan Microsoft terugverdienen zonder Bethesda games buiten het Xbox ecosysteem te verkopen. Dat vertelt Phil Spencer tegenover Kotaku.
De 7,5 miljard dollar waarvoor Microsoft ZeniMax kocht is een flink prijskaartje. Dat is niet zomaar terugverdiend, maar Phil Spencer gelooft dat het mogelijk moet zijn zonder de games van onder andere Bethesda op bijvoorbeeld PlayStation uit te geven. Via Xbox consoles, PC en Game Pass zou er genoeg verdiend worden aan ZeniMax games om de aanschaf waardevol te maken.

Komen Bethesda games nooit meer naar PlayStation?

Hoewel het financieel niet noodzakelijk is om de ZeniMax games Xbox exclusive te maken benadrukt Spencer dat het niet de bedoeling is om franchises als Fallout en The Elder Scrolls van niet-Xbox gamers weg te nemen:
starfieldf1619680858

Exclusiviteit per geval bekeken

Het is dus zeker niet gezegd dat games van Bethesda, Id Software of één van de andere ZeniMax studio's nooit meer naar PlayStation of Switch zullen komen. Exclusiviteitsdeals met PlayStation van voor de overname zullen gehonoreerd worden. In de toekomst zal Microsoft per geval beoordelen op welke platforms een ZeniMax game zal verschijnen.