Phil Spencer: ‘Bethesda games hoeven niet op PlayStation te komen’

  In September kocht Microsoft ZeniMax, het moederbedrijf van onder andere Bethesda en Id Software, voor 7,5 miljard dollar. Die behoorlijke investering kan Microsoft terugverdienen zonder Bethesda games buiten het Xbox ecosysteem te verkopen. Dat vertelt Phil Spencer tegenover Kotaku.

  De 7,5 miljard dollar waarvoor Microsoft ZeniMax kocht is een flink prijskaartje. Dat is niet zomaar terugverdiend, maar Phil Spencer gelooft dat het mogelijk moet zijn zonder de games van onder andere Bethesda op bijvoorbeeld PlayStation uit te geven. Via Xbox consoles, PC en Game Pass zou er genoeg verdiend worden aan ZeniMax games om de aanschaf waardevol te maken.

  Komen Bethesda games nooit meer naar PlayStation?

  Hoewel het financieel niet noodzakelijk is om de ZeniMax games Xbox exclusive te maken benadrukt Spencer dat het niet de bedoeling is om franchises als Fallout en The Elder Scrolls van niet-Xbox gamers weg te nemen:

  Deze deal is niet gesloten om games van een andere player base weg te nemen. Nergens in de documenten die we hebben opgesteld stond: ‘Hoe zorgen we ervoor dat andere spelers deze games niet kunnen spelen?’ We willen dat meer mensen games kunnen spelen, niet dat minder mensen games kunnen spelen.

  Phil Spencer, hoofd Xbox

  Exclusiviteit per geval bekeken

  Het is dus zeker niet gezegd dat games van Bethesda, Id Software of één van de andere ZeniMax studio's nooit meer naar PlayStation of Switch zullen komen. Exclusiviteitsdeals met PlayStation van voor de overname zullen gehonoreerd worden. In de toekomst zal Microsoft per geval beoordelen op welke platforms een ZeniMax game zal verschijnen.

  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.