Star Wars Jedi: Survivor krijgt welkome feature

News
maandag, 06 februari 2023 om 17:30
star wars jedi survivor key artf1670577294
Van de Star Wars-games die sinds de overname door Disney zijn uitgekomen, is Star Wars Jedi: Fallen Order waarschijnlijk de meest geliefde. Maar dat wil niet zeggen dat er geen ruimte is voor verbetering. Star Wars Jedi: Survivor krijgt bijvoorbeeld een feature die spelers met open armen zullen verwelkomen.
Star Wars Jedi: Fallen Order is in ieder geval deels een metroidvania, dus je zult geregeld ergens terugkomen met nieuwe vaardigheden om verder te komen, of om optionele upgrades te vinden. Dat terugkomen is was in Fallen Order alleen niet helemaal soepel te noemen. Je had per planeet één vaste landingsplaats en je moest verder overal te voet heen.
Als je alleen het verhaal doorspeelt is dat niet zo’n probleem, maar als je op een planeet nog één dingetje zoekt kan het ontmoedigend werken als je te voet de hele planeet moet afstruinen. Gelukkig krijgt Star Wars Jedi: Survivor daar een oplossing voor. In het blad Play Magazine (via Gamesradar) onthult regisseur Stig Asmussen dat de game een fast travel systeem krijgt.
Dat complementeert de beesten waar je op kunt rijden, die in de laatste trailer te zien waren. Via fast travel kun je van punt naar punt reizen, om vervolgens met een mount snel het tussenliggende gebied te onderzoeken. Hoe fast travel precies werkt en wanneer je het kunt gaan doen is niet duidelijk.

Star Wars Jedi: Survivor release uitgesteld

Alle upgrades halen in Star Wars Jedi: Survivor zal dus waarschijnlijk een stuk beter te doen zijn dan in Fallen Order. Dat wil alleen niet zeggen dat je er snel aan kunt beginnen. De release van de game stond gepland voor 17 maart, maar dat is helaas 28 april geworden.