Microsoft gaat Edge en Bing upgraden met ChatGPT

News
woensdag, 08 februari 2023 om 11:30
microsoft edge logof1675850491
Edge en Bing zijn niet bepaald even populair als de tegenhangers van Google. Maar Microsoft heeft daar nu mogelijk iets op gevonden, want de techgigant gaat ChatGPT officieel integreren in de browser en zoekmachine.
De laatste tijd is ChatGPT het gesprek van de dag als het aankomt op AI. Het programma laat je praten met geavanceerde AI, die je van alles kan vragen. Zo kan de tool artikelen voor je schrijven, je kan om hulp vragen over allerlei onderwerpen en het programma is zelfs in staat om muziek voor je te maken.
Microsoft is de populariteit van ChatGPT niet ontgaan. De techgigant heeft veel geïnvesteerd in Open AI, de ruggengraat van ChatGPT. En Microsoft gaat nu ook nog een stap verder. Tijdens een speciaal evenement op dinsdag heeft het bedrijf namelijk aangekondigd dat het AI-programma officieel geïntegreerd zal worden in de browser Edge en de zoekmachine Bing. Dat meldt onder andere The Verge.
Volgens Satya Nadella, de CEO van Microsoft, zal deze verandering een nieuwe dag inluiden op het gebied van zoekmachines.

"Het is een nieuwe dag in search. De race begint vandaag, en we gaan stappen zetten en snel ook. Het belangrijkste is dat we weer met veel plezier willen innoveren in search, want het is de hoogste tijd."

Google komt met eigen ChatGPT

De aankondiging van Microsoft lag al even op de loer, omdat Nadella eerder al op de foto stond met de CEO van Open AI. Concurrent Google heeft daarom geprobeerd om snel de aandacht te stelen, door een dag eerder plotseling officieel Bard uit de doeken te doen. Bard is een tool die veel lijkt op ChatGPT, maar volgens Google wel constant gevoed wordt met nieuwe data. De informatie waar ChatGPT momenteel op draait is verouderd, waardoor het geen antwoorden of tips kan geven over recente dingen.