Star Wars Jedi Survivor release toch nog uitgesteld door EA

News
woensdag, 01 februari 2023 om 11:00
star wars jedi survivorf1675242003
Het was nog maar iets langer dan een maandje wachten tot de release van Star Wars Jedi Survivor. De game is alleen nu toch nog last minute uitgesteld door EA.
Er zijn door de jaren heen al veel Star Wars games verschenen, maar de kwaliteit tussen de titels verschilt veel. Star Wars Jedi Fallen Order was voor velen dan ook een verrassende hit en de game heeft dan bovendien goed gedaan. Aan het begin van 2020 waren er al meer dan 8 miljoen exemplaren van de game verkocht.
Het is dan ook een logisch gevolg dat er opdracht werd gegeven aan ontwikkelaar Respawn Entertainment om een vervolg te maken. Die game werd vorig jaar officieel onthuld, hoewel er al veel geruchten over rond gingen, en op The Game Awards 2022 werd een releasedatum gedeeld voor Star Wars Jedi Survivor: 17 maart.
Opvallend genoeg moeten fans nu toch nog langer wachten op de sequel, ondanks dat de release slechts iets langer dan een maand verwijderd was. EA en Respawn hebben namelijk bekendgemaakt via Twitter dat Star Wars Jedi Survivor uitgesteld wordt naar 28 april. De reden daarvoor is om de laatste puntjes op de i te zetten.

“Om ervoor te zorgen dat het team de verwachte kwaliteit van een Respawn game haalt, hebben we het team de extra tijd gegeven die ze nodig hebben. Om een kwaliteit te behalen die onze fans verdienen, hebben we zes cruciale weken aan het releaseschema toegevoegd.”

Star Wars Jedi Survivor wordt duister

Fans van het origineel moeten voor Star Wars Jedi Survivor wel rekening houden met een sfeer die nog duisterder is. Het origineel was al vrij grimmig op sommige momenten, maar Cal Kestis gaat het dus nog een stuk lastiger krijgen in de sequel. Dat heeft de stemacteur van de protagonist zelf laten weten.