Ubisoft kondigt officieel Assassin's Creed game in Japan aan

News
maandag, 12 september 2022 om 9:30
assassins creed codename redf1662967016
Fans vragen er al jaren om, maar Ubisoft gaf er steeds geen gehoor aan. Maar nu is het toch eindelijk zover: er komt een Assassin’s Creed game aan die zich afspeelt in Japan!
Als je denkt aan assassins, dan denk je waarschijnlijk ook al heel snel aan ninja’s. Het is dan ook niet zo vreemd dat fans van de Assassin’s Creed games smeekten om een titel in Japan, toen duidelijk werd dat Ubisoft een wereldreis van de franchise maakte. Al die tijd gaf de uitgever en ontwikkelaar alleen geen gehoor aan de wensen.
Nu is er alleen eindelijk verandering in gekomen. Tijdens de Assassin’s Creed Showcase op zaterdagavond heeft Ubisoft namelijk een aantal nieuwe games uit de doeken gedaan. Eén daarvan is Assassin’s Creed: Codename Red. Veel is er nog niet over bekend, behalve dat de titel zich zal afspelen in Feudal Japan. De hoogtijdagen van de samoerai en ninja’s!
In juli waren er al geruchten opgedoken dat er een Assassin’s Creed game zou komen die zich afspeelt in Japan, maar als onderdeel van Assassin’s Creed Infinity. Nu heeft Ubisoft duidelijk gemaakt dat Infinity niet zozeer een game wordt, maar een soort hub om verschillende games aan elkaar te binden.

Nog meer Assassin’s Creed aankondigingen

Zoals gezegd is dat niet de enige Assassin’s Creed game die Ubisoft heeft aangekondigd tijdens het speciale evenement. Tijdens de showcase werd namelijk ook een andere titel voor de consoles en PC onthuld, namelijk Assassin’s Creed: Codename Hexe. Volgens Ubisoft wordt het ‘een compleet andere soort ervaring’ en het wordt gemaakt door Ubisoft Montreal, de studio achter de originele Assassin's Creed.
Voor spelers van mobile games is er nog iets om naar uit te kijken. Assassin’s Creed: Codename Jade wordt namelijk gemaakt voor iOS en Android en is geoptimaliseerd voor touch controls. Deze titel speelt zich af in het oude China en introduceert een nieuwe feature voor de reeks: het maken van je eigen assassin.