'Ubisoft werkt aan nog een andere Assassin's Creed remake'

News
dinsdag, 27 februari 2024 om 11:30
assassins creed infinityf1651134324
Ubisoft lijkt niet alleen in te zetten op de Assassin’s Creed franchise, maar ook eerdere successen in de reeks. Naar verluidt zou er namelijk een tweede remake in de maak zijn.
Het gaat de laatste tijd niet zo goed met Ubisoft. De Franse uitgever heeft al een paar keer tegenvallende financiële resultaten moeten presenteren en het recent uitgekomen Skull and Bones lijkt daar niet bij te gaan helpen. De enige franchise die nog steeds elke keer een succes is is Assassin’s Creed en daar lijkt Ubisoft dan ook vol op in te zetten.
Het bedrijf heeft zelf al meerdere Assassin’s Creed games officieel aangekondigd, zoals het aankomende Assassin’s Creed Codename Red, Codename Hex en de hub Assassin’s Creed Infinity. Volgens Tom Henderson van Insider Gaming is de uitgever daarnaast met nog veel meer titels in de populaire franchise bezig.
Een opvallende titel die wordt genoemd door de publicatie is een tweede Assassin’s Creed remake. Het is onbekend om welke titel het precies gaat, maar het zal waarschijnlijk een populaire titel uit de franchise zijn. De remake zou ‘voor het einde van het decennium’ uit moeten komen.

Andere remake op komst

Het is het gerucht over een tweede Assassin’s Creed remake, omdat er eerder al in juli 2023 berichten zijn verschenen over een remake van Assassin’s Creed Black Flag. Daar is recent nog eens extra olie op het vuur gegooid, aangezien meerdere ontwikkelaars bij Ubisoft Singapore werken aan ‘een onaangekondigd Assassin’s Creed project’ volgens hun LinkedIn-profiel.
Singapore lijkt de studio bij uitstek te zijn om de remake van Black Flag te maken. De ontwikkelaar was namelijk verantwoordelijk voor Skull and Bones. Die game is niet bepaald succesvol ontvangen, maar de basis voor de titel komt wel voort uit de Assassin’s Creed game en veel assets uit Black Flag zijn origineel gebruikt. De studio heeft daarom al de nodige ‘ervaring’ met Black Flag.