Skull and Bones zorgt voor flinke stijging spelers bij andere game

News
dinsdag, 27 februari 2024 om 9:00
skull and bonesf1694075990
Skull and Bones is tot nu toe een grote flop. Maar het is niet alleen maar slecht nieuws voor Ubisoft, want de game zorgt namelijk wel voor een flinke stijging in het aantal spelers van Assassin’s Creed Black Flag.
Het is al meer dan een decennium geleden dat de ontwikkeling voor Skull and Bones begon. Na erg vaak uitgesteld te zijn is Skull and Bones op 16 februari eindelijk verschenen, maar het zorgt nog niet voor een vloedgolf aan verkopen. Zelfs met een gratis proef weet de game naar verluidt niet de miljoen actieve spelers aan te tikken.
Opvallend genoeg zorgt de release van de game wel voor een stijging van het aantal actieve spelers van een andere game, namelijk Assassin’s Creed Black Flag. Voor de release van Skull and Bones lag het aantal concurrent players rond de 1000 spelers, maar sindsdien is het gestegen naar een piek van 3594 spelers in de afgelopen 24 uur.
Black Flag is de game waar Skull and Bones op gebaseerd is en waar initieel bijna alle assets vandaan kwamen. Tijdens de ontwikkeling is daar wel verandering in gekomen, maar ligt de basis voor de game nog steeds bij de geliefde Assassin’s Creed game.

Terugkeer van Black Flag?

Naar verluidt wil Ubisoft ook inspelen op de liefde voor Black Flag, in plaats van incidenteel het spelersaantal verhogen. Er zijn namelijk geruchten, op basis van LinkedIn-profielen van ontwikkelaars, dat er een remake van Assassin’s Creed Black Flag in de maak is bij Ubisoft Singapore.