Final Fantasy-componist gaat niet meer voor hele games schrijven

News
dinsdag, 27 februari 2024 om 11:00
final fantasy vii rebirthf1655448615
Binnenkort ligt Final Fantasy 7 Rebirth in de winkel en daarin is ook weer muziek te horen van Nobuo Uematsu. In de beginjaren van de franchise componeerde hij meestal de hele soundtrack. Maar dat gaat hij waarschijnlijk nooit meer doen.
Nobuo Uematsu hoort dankzij zijn werk aan Final Fantasy in een illuster rijtje van game-componisten. Maar sinds Final Fantasy 10 schrijft hij steeds minder voor de games. Voor recente titels, waaronder Final Fantasy 7 Rebirth, verzorgt hij zelfs alleen het hoofdthema.
Uematsu geeft nu aan dat hij ook niet verwacht ooit nog de hele soundtrack voor een game te componeren, of het nu Final Fantasy is of een andere titel. Dat vertelt hij aan het Duitse blad Zeit Online in aanloop naar een uitvoering van zijn orkestwerk Merrgnon: Heart of Ice. De componist denkt gewoonweg niet dat hij het nog in zich heeft om voor een hele game te schrijven.
Daarvoor zou hij twee tot drie jaar lang alles moeten geven en Uematsu denkt niet dat hij daar fysiek en mentaal nog toe in staat is. Hij besteedt de tijd die hij nog heeft liever aan ander werk. Zijn laatste volledige soundtrack was voor de Apple Arcade-game Fantasian, inmiddels alweer drie jaar geleden.

Nobuo Uematsu blijft betrokken bij Final Fantasy

Dat Nobuo Uematsu nooit meer een hele soundtrack schrijft, wil niet zeggen dat hij helemaal uit de game-wereld stapt. Zoals gezegd verzorgt hij nog steeds de hoofdthema’s van Final Fantasy. Dat lijkt hij voorlopig te blijven doen.