‘Zelfs gratis trekt Skull and Bones weinig spelers’

News
vrijdag, 23 februari 2024 om 10:00
skull and bonesf1694075990
Na jaren ontwikkelingstijd en veel uitstel heeft Ubisoft onlangs eindelijk Skull and Bones uitgebracht. Hoewel de top van het bedrijf volhield dat het een geweldige game zou zijn, lijken spelers het geen bijzonder grote kans te geven. Zelfs met een gratis proef weet de game geen miljoen actieve spelers aan te tikken.
Niet elke game verkoopt miljoenen, maar voor een game met een multiplayer-component is het toch wel fijn als het totaal aantal spelers hoog is. Maar een week na release staat de teller nog niet heel hoog voor Skull and Bones. Er zijn zo’n 850.000 spelers en dat is inclusief mensen die de game gratis op proef spelen, vertellen bronnen aan Insider-Gaming.
Het engagement van die spelers is wel redelijk hoog: gemiddeld spelen ze zo’n 3 tot 4 uur per dag. Maar uiteindelijk zal een deel van de spelers voor de keuze komen te staan of ze de game kopen of niet verder spelen. De spelersaantallen kunnen dan nog flink dalen.

Interne onenigheid over prijs Skull and Bones

Naast een matige ontvangst van Skull and Bones, speelt de prijs waarschijnlijk ook een rol. Ubisoft heeft namelijk besloten de game voor 70 euro te verkopen, maar daarop is veel kritiek, ook binnen het bedrijf. Eén van de medewerkers die aan de game werkte zegt dat “iedereen weet dat deze game op zijn best 30 tot 40 dollar” mag kosten.
De prijs van de game is onlangs nog verdedigd door Ubisoft-baas Yves Guillemot. Hij noemde Skull and Bones een AAAA-game (een AAA-game is een veelgebruikte term voor een grootschalige kwaliteitsgame van een bekende studio). De extra A lijkt zich momenteel nog niet terug te betalen.