'Remake van geliefde Assassin's Creed in de maak bij Ubisoft'

News
maandag, 22 januari 2024 om 13:30
assassins creed black flagf1644494871
Als het aankomt op piratengames, dan zijn er niet veel betere titels dan Assassin’s Creed Black Flag. Naar verluidt is Ubisoft nu bezig met een remake van de geliefde game.
Het is ondertussen alweer ruim tien jaar geleden dat Assassin’s Creed IV: Black Flag uitkwam en spelers het Caribische gebied onveilig konden maken als piraat annex assassin Edward Kenway. Volgens veel fans is het één van de beste Assassin’s Creed games die Ubisoft gemaakt heeft. Het lijkt er dan nu ook op dat de uitgever een remake van Black Flag wil maken.
Er gaan al langer geruchten dat een remake van de game wordt gemaakt, maar nu lijkt het erop dat het project al sinds september 2023 daadwerkelijk in ontwikkeling is. Dat blijkt uit de LinkedIn-profielen van verschillende medewerkers bij Ubisoft Singapore, die werken aan ‘een onaangekondigd Assassin’s Creed project’. Dat meldt PCGamesN.

Van spin-off naar het origineel

Met name het feit dat de ontwikkelaars werkzaam zijn bij Ubisoft Singapore is veelzeggend. De studio is de laatste jaren namelijk druk bezig geweest met een project dat veel vertraging heeft gekend: Skull & Bones.
De ontwikkeling van die game begon al in 2013 als een spin-off op Black Flag. De naval combat kwam dan ook veel overeen met de Assassin’s Creed game en gebruikte initieel veel dezelfde assets. Nu staat Skulls & Bones eindelijk gepland om bijna uit te komen, op 16 februari, dus lijkt het erop dat ontwikkelaars na de spin-off mogen werken aan een remake van het origineel.