'Ubisoft werkt aan Assassin's Creed VR-game genaamd Nexus'

News
donderdag, 28 april 2022 om 11:30
assassins creed infinityf1651134324
De laatste Assassin’s Creed game is in 2020 uitgekomen, maar het is tot nu toe onduidelijk wanneer we een nieuw deel in de franchise kunnen verwachten. Ubisoft lijkt te werken aan meerdere games in de reeks, waaronder nu een VR-game genaamd Assassin’s Creed Nexus.
De publicatie Exputer heeft van zijn bronnen gehoord dat Ubisoft aan een nieuw Assassin’s Creed-project werkt. Daarmee zouden we echt in de huid van een assassin kunnen stappen, want het gaat om een VR-game genaamd Assassin’s Creed Nexus. In de game zou je naar verluidt met meerdere assassins kunnen spelen, waaronder Ezio Auditore da Firenze, Connor en Haytham Kenway en Kassandra.
De gameplay komt overeen met andere games uit de franchise, zoals het stilletjes uitschakelen van tegenstanders, klimmen op en over vele gebouwen en natuurlijk de bekende Leap of Faith - wat waarschijnlijk een intense ervaring zal zijn in VR.
Reddit-gebruiker Echiketto claimt daarnaast de game al gespeeld te hebben en deelt nog meer details over Assassin’s Creed Nexus. Zo zou de game al binnen 12 maanden uit moeten komen, werken gevechten met een timing-based system en krijgt het lineaire levels. Dus niet de bekende open wereld van de andere Assassin’s Creed games.

Veel meer Assassin’s Creed op komst

Naast Assassin’s Creed Nexus werkt Ubisoft ook nog aan andere projecten in de franchise. De uitgever en ontwikkelaar heeft namelijk officieel bekendgemaakt dat Assassin’s Creed Infinity in ontwikkeling is. In tegenstelling tot andere AC games zal Infinity constant worden bijgewerkt met nieuwe updates en content. Op die manier zouden ook kortere verhalen verteld kunnen worden van andere assassins. Veel details over de game zijn alleen nog niet bekend, maar het zal in ieder geval geen free-to-play game worden.
Volgens geruchten duurt de ontwikkeling van Assassin’s Creed Infinity alleen langer dan verwacht. Daarom zou Ubisoft een uitbreiding voor Assassin’s Creed Valhalla hebben geschrapt en van plan zijn om die als standalone game uit te brengen. Die titel zou gaan om de assassin Basim, die een grote rol speelt in het verhaal van Valhalla.