Update - Assassin's Creed Infinity in de maak, moet Fortnite-achtig platform worden

News
woensdag, 07 juli 2021 om 14:30
ac valhalla previewf1594220838
Ubisoft is achter de schermen aan het werken aan een nieuwe game genaamd Assassin's Creed Infinity. De game zou een live-service game moeten worden en net als Fortnite een constant ontwikkelend platform moeten worden. Zo melden bronnen aan Bloomberg.

Update - Ubisoft bevestigt nieuwe details

Ubisoft heeft in een blogpost zelf nog wat meer nieuwe details bekendgemaakt rondom Assassin's Creed Infinity. Zo worden Jonathan Dumont en Clint Hocking de creative directors van de game. Laatstgenoemde was eerder ook in deze rol verantwoordelijk voor Watch Dogs: Legion, Far Cry 2 en Splinter Cell: Chaos Theory. Dumont daarentegen werkte als world director aan Assassin's Creed Syndicate en werd daarna voor Assassin’s Creed Odyssey creative director.
Bronnen vertellen dat Assassin's Creed Infinity bedoeld is als een constant evoluerend platform dat flink wat jaren mee moet gaan. Verschillende settings zouden dan ook in de game moeten zitten in plaats van slechts één historische locatie. De game wordt beschreven als een platform dat meerdere, verschillende Assassin's Creed-games zou bevatten die er misschien anders uitzien en anders spelen, maar wel allemaal met elkaar verbonden zijn.
Ubisoft zelf heeft het bestaan van de game toegegeven tegenover Bloomberg. Wel duurt het nog flink wat jaren voor de game klaar is voor release. Een woordvoerder vertelt dat Ubisoft de verwachtingen van fans die om een samenhangend platform vragen wil overstijgen. Andere details heeft Ubisoft niet bevestigd.
assassins creed valhalla nodens arcf1618401700

Assassin's Creed Infinity is de volgende stap voor de reeks

Assassin's Creed Infinity is een compleet nieuwe stap voor de reeks van Ubisoft die als sinds 2007 bijna jaarlijks games voorschoteld. De game wordt volgens Bloomberg ontwikkeld door Ubisoft Montreal en Ubisoft Quebec. De twee teams worden samengebracht tot één universeel team, waarbij Ubisoft Quebec de leiding heeft over het project.
Ubisoft is de laatste jaren steeds meer bezig met het ombouwen van de Assassin's Creed-games. Sinds de terugkeer van de reeks in 2017 met Assassin's Creed Origins worden microtransacties in de game gestopt waarbij spelers nieuwe armor sets kunnen kopen, terwijl ook cosmetische aanpassingen gekocht kunnen worden. Verder worden regelmatige gratis updates ook naar de games gebracht die nieuwe features en modi met zich meebrengen.
Opvallend is dat deze richting vergelijkbaar is met de recente berichten rondom GTA 6. De game zou in 2024/2025 moeten verschijnen en zou tevens over tijd door ontwikkelen als platform. De game moet zich in Vice City afspelen.

Populair Nieuws