'Ubisoft is het volgende doelwit voor een overname'

News
maandag, 25 april 2022 om 12:30
ubisoft logof1640337298
De afgelopen twee jaar hebben we al veel overnames voorbij zien komen, waaronder die van Bethesda en Activision Blizzard. Naar verluidt is het vizier nu gericht op de volgende grote ontwikkelaar, namelijk Ubisoft.
Deze keer is het niet Microsoft of Sony die een andere ontwikkelaar wil overnemen. Volgens Bloomberg is Ubisoft namelijk het doelwit van grote bedrijven als Blackstone Inc. en KKR & Co., die aandelen is andere bedrijven overkopen. Naar verluidt hebben de twee bedrijven ‘de Franse zakenmarkt bestudeerd’ en met name interesse is het overnemen van Ubisoft. Er zijn alleen nog geen serieuze gesprekken geweest tussen de Franse ontwikkelaar en potentiële kandidaten voor een overname.
Kotaku heeft gesproken met met huidige en voormalige hooggeplaatste medewerkers bij Ubisoft en ook zij geloven dat het bedrijf binnenkort verkocht zal worden. Naar verluidt zou de ontwikkelaar al samenwerken met consultancybedrijven om te kijken welke delen van het bedrijf winstgevend zijn en welke niet. Ubisoft zou daarmee haar zaakjes op orde willen krijgen voor een potentiële overname. Het bedrijf heeft eerder al aangegeven open te staan voor een overname.

Duistere tijden voor Ubisoft

De reden dat Ubisoft wordt gezien als één van de prime candidates voor de volgende grote overname, is omdat het de laatste tijd niet lekker loopt bij de ontwikkelaar en uitgever. Zo zou er al lange tijd sprake zijn van een enorme leegloop, waardoor er een ernstig tekort is aan ontwikkelaars binnen het bedrijf.
Daarnaast zijn er naar verluidt ook veel problemen met de ontwikkeling van games. Eerder werd al bericht dat de nieuwe games van Assassin’s Creed, Ghost Recon en Far Cry intern zijn uitgesteld. Aangezien dat de drie grootste franchises zijn van Ubisoft, zal dat een flinke impact hebben om de verwachte inkomsten. En daar komen dan ook nog projecten bij die al lange tijd geld bloeden, zoals Beyond Good & Evil 2 en Skull & Bones.