'Enorm veel werknemers verlaten Ubisoft'

News
dinsdag, 21 december 2021 om 9:30
ubisoft logof1640337298
De laatste maanden hebben we veel grote namen zien vertrekken bij Ubisoft om een andere uitdaging aan te gaan. Maar volgens Axios blijft het daar niet bij en heeft Ubisoft te maken met een hele Exodus aan vertrekkende medewerkers.
Ubisoft staat bekend als één van de grootste namen in de gamesindustrie, maar het kan zomaar zijn dat de uitgever en ontwikkelaar straks zonder werknemers komt te zitten. Volgens Axiom heeft het bedrijf namelijk te maken met een hele leegloop. Sommige vertrekkende werknemers hebben het zelfs ‘The Great Exodus’ genoemd.
Dat Ubisoft last heeft van een leegloop komt niet geheel als een verrassing. De laatste maanden hebben we namelijk al veel berichten gezien van topmensen die weggaan om een andere uitdaging te zoeken, zoals de baas van de Far Cry-reeks. Het is zelfs zo erg dat vijf van de 25 topmensen van Far Cry 6 zijn vertrokken bij Ubisoft en twaalf van de vijftig credited names van Assassin’s Creed Valhalla.
Maar het zijn niet alleen mensen aan de top die vertrekken bij de ontwikkelaar en uitgever. Ook veel normale werknemers hebben besloten om ergens anders werk te gaan zoeken. Volgens Axiom is Ubisoft dan ook een perfecte zoekplaats geworden voor recruiters van andere bedrijven. Met name de studio’s in Toronto en Montreal hebben een probleem, met minimaal zestig werknemers die zijn vertrokken in de afgelopen zes maanden.

Waarom verlaten werknemers Ubisoft?

De grote leegloop lijkt meerdere oorzaken te hebben. Ten eerste zijn er zaken die normaal zijn voor werknemers om ergens anders werk te gaan zoek, zoals lage lonen. Om dat op te lossen heet Ubisoft een salarisverhoging gegeven aan alle werknemers van Canadese studio’s.
Maar daarnaast zijn ook veel mensen niet blij hoe het bedrijf omgaat met de beschuldigingen van seksueel misbruik. Volgens Axiom klagen veel vertrekkende werknemers dat er te licht mee wordt omgegaan. Als Ubisoft dus de leegloop wil stoppen, dan zal het mogelijk hardere maatregelen moeten treffen tegen misbruik op de werkvloer.