Nintendo Switch Joy Con-drift leidde tot duizenden reparaties per week

News
maandag, 25 april 2022 om 12:00
nintendo joy con problemen worden gratis aangepakt 152977f1650873592
Als je een Nintendo Switch hebt, is er een grote kans dat je er weleens mee te maken hebt gehad: Joy-Con-drift. Op het hoogtepunt van de problemen met drift in de controllers van de Switch kreeg een Amerikaans reparatiecentrum voor Nintendo Switch-hardware iedere week maar liefst duizenden exemplaren binnen. Volgens een anonieme bron die bij het reparatiecentrum heeft gewerkt kon het centrum de grote hoeveelheid niet aan en maakte veel fouten, zo meldt Kotaku.
In 2017 en 2018 stuurde Nintendo nieuwe Joy Cons naar Switch-eigenaren als hun Joy Cons drift vertoonden. Daarna besloot Nintendo daarmee te stoppen en alle controllers in plaats daarvan te laten repareren. Op het hoogtepunt van de drukte kreeg een reparatiecentrum in de staat New York duizenden exemplaren per week binnen. Het reparatiecentrum voert reparatiewerk uit in opdracht van Nintendo voor klanten ten oosten van de Mississippi-rivier, waar ongeveer de helft van de Amerikaanse bevolking woont.

Verkeerde Switch ontvangen

90 procent van al die geleverde Joy Cons moest binnen vier dagen gerepareerd worden, wat een werkdruk opleverde die het reparatiecentrum moeilijk aankon. Dit leidde volgens Kotaku tot ‘heel veel’ fouten bij de reparaties. Zo ontving een klant een Switch van iemand anders.
In een Reddit-post geeft de gamer aan het reparatiecentrum verantwoordelijk te houden voor een ‘onprofessionele houding en gebrek aan zorg bij het omgaan met mijn eigendom.’ De Reddit-gebruiker meldt ook 90 uur aan progress in The Legend of Zelda: Breath of the Wild kwijt te zijn.
Als reactie op dit incident kwam het reparatiecentrum volgens Kotaku’s bron met een nieuw beleid, waarbij de data van een Switch gewist werd als het serienummer tijdens het reparatieproces niet geverifieerd kon worden. Sommige Switch-eigenaren kregen hun Switch daardoor geheel gewist terug. Nintendo heeft nog niet gereageerd op Kotaku’s verzoek om commentaar over deze kwestie.

Populair Nieuws