Ubisoft beloont werknemers met NFTs

News
maandag, 07 februari 2022 om 17:30
Ubisoft deelt NFTs uit aan de ontwikkelaars achter Ghost Recon Breakpoint. Het is een beloning voor het goede werk dat het team heeft geleverd. Het is onduidelijk hoeveel de NFTs eigenlijk waard zijn.
Werknemers achter Ghost Recon Breakpoint krijgen een NFT. Het gaat om de Ghost Recon 20th Anniversary Cap. Op het platform Quartz worden de NFT-tokens onder de werknemers verdeeld als bedankje voor het goede werk dat in Breakpoint gestopt is. Quarts is overigens hetzelfde platform waar spelers in-game items kunnen herverkopen om er een unieke code op te krijgen. Ubisoft laat haar werknemers het volgende weten:
Het valt overigens op dat Ubisoft het platform Quartz doorzet. Veel gamers hebben namelijk enorm veel kritiek op dit nieuwe platform van de studio. Nicolas Puard, vicepresident van Strategic Innovation Lab bij Ubisoft, laat weten dat gamers NFT’s simpelweg niet snappen, volgens hem zit er ontzettend veel potentie in voor gamers. Zoals eerder vermeld kan je op Quartz items verkopen, een enorm handige functie voor iemand die het spel uitgespeeld heeft en van zijn items af wil.

Niet alleen Ubisoft doet mee aan NFT-gekte

Niet alleen Ubisoft houdt zich bezig met NFTs, ook andere bedrijven zijn fanatiek bezig om een stukje van deze nieuwigheid te bemachtigen. Square Enix, de studio achter de Final Fantasy-games, gaat bijvoorbeeld ook volop inzetten op NFT’s. Ondanks dat daar veel kritiek op komt, zijn er genoeg investeerders die deze zet van Square Enix eigenlijk best goed vinden.