Investeerders zien wel iets in Square Enix's NFT plannen

News
woensdag, 05 januari 2022 om 13:00
square enix logof1641200921
Onlangs kondigde Square Enix aan dat het bedrijf wel iets zag in de NFT markt. Het bedrijf wil er zelfs vol op inzetten. Dit besluit krijgt veel kritiek van gamers, maar investeerders zien juist kansen.
NFT's combineren met games lijkt de toekomst te zijn die grote game bedrijven zien voor de industrie. Toch kunnen bedrijven zoals Ubisoft op veel kritiek rekenen na aankondigingen van stappen richting de NFT-markt. Toch schrikt dit Square Enix niet af om ook stappen te maken en in te spelen op de nieuwe trend.

Investeerders zijn positief over plannen Square Enix

Onlangs heeft Yosuke Matsuda, de president van Square Enix, gezegd dat hij met het bedrijf breed wil inzetten op NFT's. Dit zorgt weer voor veel weerstand van gamers die niet willen dat uitgevers en ontwikkelaars tokens gaan introduceren in games. Matsuda heeft gezegd dat hij de zorgen van spelers begrijpt, maar de president denkt dat het uiteindelijk juist positieve effecten zal hebben.
Hoewel andere bedrijven misschien een stap terug zetten, zoals het bedrijf achter S.T.A.L.K.E.R 2 deed, hoeft dit niet het geval te zijn voor Square Enix. Sinds het nieuws is namelijk het aandeel van het bedrijf erg omhoog gegaan. Goed nieuws voor Square Enix dus, want investeerders zien er dus zeker wel mogelijkheden in.
Het is dus erg onzeker wat de toekomst zal zijn van NFT's in games. Grote bedrijven en investeerders willen het, maar gamers niet. Sommige bedrijven luisteren naar de fans, maar anderen zetten het juist door. Het moet dus blijken of gamers toch uiteindelijk zullen openstaan voor de NFT-markt om te zien of het alsnog een succes kan gaan worden.

Populair Nieuws